Prva pričest u našoj župi

DSC_0206 (Large) U nedjelju, 17. svibnja 2015. bio je za našu župnu zajednicu još jedan od najsvečanijih dana u godini. Naime, naših 45 prvopričesnika izrekli su svoje DA Isusu koji je prisutan u euharistiji. Svečano misno slavlje predslavio je naš župnik fra Tomislav Božiček u koncelebraciji s vlč. Krunoslavom Pačalatom, župnikom iz Koprivnice.

Za tu veliku svečanost naši su se vjeroučenici radosno i marljivo pripremali tijekom čitave školske godine pod budnim očima naših dviju vjeroučiteljica Marte Novak-Bratović i Martine Horvat, a uz svesrdnu pomoć našeg župnika.

Na početku slavlja prve svete pričesti u ime svih roditelja i vjernika naše župne zajednice prvopričesnike je pozdravila gđa Mirjana Olčar.

 

Svi vjeroučenici su doprinijeli svečanosti svojim prekrasnim sudjelovanjem – čitanjem, molitvama, recitacijama te lijepim i skladnim pjevanjem.

Slavlje je uveličao i naš mješoviti zbor uz pomoć našeg zbora mladih – Leona Bakse (orgulje), Ane Labazan – Brajša i Rahele Posavec (violine) i Anje Posavec (vokal).

Slavlju prve svete pričesti prethodila je prva sveta ispovijed koju smo zajednički proslavili u petak, 15. svibnja 2015. zajedno s roditeljima i kumovima. Prva pričest važan je i uzbudljiv događaj za svakog prvopričesnika jer svako dijete raduje se ovom susretu s uskrslim Kristom.

Martina Horvat