7. uskrsna nedjelja

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Feliks Kantalicijski, redovnik
• U. – Sv. Teofil iz Corte, redovnik
• S. – Sv. Bernardin Sijenski, prezbiter
• Č. – Sv. Herman Josip
• P. – Sv. Rita iz Cascie, redovnica
• S. – Sv. Deziderije

pedesetnicaSljedeća nedjelja je NEDJELJA PEDESETNICE – DUHOVI.

1. Danas na misi u 11,00 sati je Prva sveta pričest. Roditeljima čestitamo, a naše prvopričesnike preporučamo u Vaše molitve.

2. Danas, 17. svibnja 2015. na 7. Uskrsnu nedjelju Crkva obilježava 49. Svjetski dan sredstava društvenog priopćavanja (Dan medija).

3. U četvrtak, 21. svibnja 2015. godine u povodu Godine posvećenoga života je predstavljanje Reda dominikanaca i koncert kršćanske glazbene skupine „Glasnici nade“. U 19.00 sati je sveta misa koju predvodi fra Anto Bobaš, župnik župe Kraljice svete Krunice u Zagrebu, a u 19.30 sati je koncert kršćanske glazbene skupine „Glasnici nade“ (na kojem će fra Anto progovoriti o kršćanskom rocku).

4. U subotu, 23. svibnja 2015. Ured za pastoral mladih organizira Duhovsko bdijenje mladih na području grada Čakovca. Program bdijenja započet će u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice u Šenkovcu u 19 sati, iz koje će mladi u procesiji krenuti prema crkvi sv. Nikole biskupa i potom se nakon klanjanja, noseći Presveto u povorci, uputiti prema našoj crkvi sv. Antuna Padovanskog gdje ćemo slaviti svetu misu oko 23,30 sati. Molimo sve mlade da dođu na ovu manifestaciju, ne samo radi većeg broja nego, još više, da osjete zajedništvo čitave naše mjesne varaždinske crkve, a na taj način i veliko svjedočanstvo mnogih mladih koji se, osnaženi stvarnošću Kristova uskrsnuća ne boje u javnosti ispovijediti tko su, što i kome vjeruju i za što su i koga spremni živjeti u ovom današnjem sekulariziranom svijetu.

5. Kroz mjesec svibanj su svibanjske pobožnosti uz večernju misu: u 18,30 sati je zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19,00 sati je večernja sv. misa.

6. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

7. Tisak: G. Koncila, ZVONA, MAK…