Kako su krizmanici doživjeli sakrament Svete Potvrde?

cresima[1]Donosimo vam nekoliko odjeka naših krizmanika:

Meni se je misa, u kojoj smo primili sakrament Svete potvrde, jako svidjela zato što je bila drugačija od ostalih misa. Na ovoj misi je cijela atmosfera bila vesela i „živa“, te smo postali punoljetni kršćani uz pomoć našeg biskupa. (Noa Jalšovec)

Najviše mi se svidjelo to što je u crkvi vladao sretan i veseo ugođaj. To što smo nosili svi iste haljine mi se svidjelo zbog toga što sam imao dojam kao da smo svi jednaki tijekom primanja svetog sakramenta. (Sebastijan Hrg)

Sviđalo mi se to što smo pjevali predivne pjesme i što nas je biskup došao pomazati svetim uljem i time nam predao sedam darova Duha Svetoga. Na misi je bilo lijepo i uzbudljivo. Konačno smo postali punoljetni kršćani. (Magdalena Maček)

Na Potvrdi mi se svidjelo to što je došao biskup i što smo prva generacija nakon nekoliko godina koju je biskup osobno potvrdio. Također mi se svidjela atmosfera na misi, bilo je veselo. (Tin Kovačić)

Svidjelo mi se to što je biskup održao misu te što je bio prisutan našem svečanom danu kada postajemo zreli kršćani. Pjesme su bile živahne, lijepe i pune radosti. (Romeo Dombaj)

Primanjem sakramenta Svete potvrde primila sam ne samo sedam darova Duha Svetoga već je taj događaj, taj sakrament unio u mene radost i to zbilja veliku. Lijepo je znati da si punoljetan kršćanin i da primaš na sebe veliku odgovornost. Bogu hvala na toj milosti i sakramentu. (Magdalena Cindrić)

Jako mi se svidjelo zbog toga što je misa bila drugačija. To se ne događa svaki dan. Na krizmi sam primio sedam darova Duha Svetoga. Volio bih da biskup dođe više puta u našu župu. (Lovro Balić)

Događaj djeljenja sakramenta Svete krizme osobito mi se svidio jer je sama misa bila prekrasna. Svidjelo mi se to što je i kako je biskup vodio misu. Glazba je bila odlična. Sigurno će mi to ostati u sjećanju jer je bilo jedinstveno. (Luka Jalšovec)

Najviše mi se svidjelo pjevanje na svetoj misi. Uistinu je bilo predivno. Također mi se svidjelo što je našoj generaciji Biskup podijelio sakrament Svete potvrde. (Sven Kraljić)

Na firmi mi je bilo posebno lijepo i dobro jer je došao biskup u našu župu. Svi smo se dugo pripremali za krizmu i išli na vjeronauk u crkvi da bismo se bolje zbližili s Bogom. Dan prije krizme smo se ispovijedili, a par tjedana prije smo pisali test i delegat nas je ispitivao.Najviše su me se dojmile haljine koje smo nosili i koje su po nama izmjerili. Mislim da je to baš dobra ideja za primanje darova Duha Svetoga. (Vito Pikl)

Svidjelo mi se što nam je biskup došao podijeliti sakrament Potvrde. Također su mi bile lijepe pjesme koje smo pjevali mi, a ne zbor. Mali problem je bio što je u haljinama bilo vruće, no uspio sam pretrpjeti vrućinu jer sam ipak postao punopravni član Crkve te primio sedam darova Duha Svetoga. Prinosio sam i darove pa mi je ovaj dan bio još ljepši i ostat će mi dugo u sjećanju. (Leon Babić)

Sviđao mi se obred i slavlje moje Svete potvrde. Lijepi su mi bili govori roditelja i svidjelo mi se što su pjesme tijekom mise bile vesele i brzog ritma. Ponosna sam na sebe što sam primila sakrament Svete potvrde i što sam sada punoljetni kršćanin. (Kaja Haček)

Firmu ću pamtiti po prekrasnoj misi. Svidjela mi se atmosfera tijekom cijele mise. Posebno lijepo je bilo što se kroz cijelu misu pjevalo, pjesme su bile vesele i prigodne za firmu. Drago mi je što sam primila darove Duha Svetoga. (Marta Sokač)

Sveta potvrda je bila za mene veliki dan u životu. Mise su obično dosadne, ali tog dana je misa bila predivna. Predivan je osjećaj dobiti dar Duha Svetoga. Biskup Josip Mrzljak stvarno je dobro vodio misu. (Denis Špoljarić)

Firmu ću sigurno pamtiti dugo. Bilo je to lijepo i novo iskustvo. Posebno mi se svidio način vođenja mise biskupa Josipa Mrzljaka. Sam doživljaj kada smo ulazili u crkvu kada su svi gledali u nas bio je izvanredan. Drago mi je da sam dobio sakrament Svete potvrde i postao punoljetan kršćanin. (Lovro Šajnović)

Firma će mi sigurno ostati u sjećanju. Nadam se da ću pamtiti svaki detalj od kada smo ušli u crkvu i sjeli na mjesta do biskupovog blagoslova. Sama pomisao na to da nas je krizmao sam biskup daje mi osjećaj posebnosti. (Karmen Toplek)

Firma će mi ostati sigurno u sjećanju zauvijek jer je to bilo posebno iskustvo za nas. Tog dana smo postali punoljetni kršćani. Sviđala mi se glazba jer je bila vesela i sretna sam što nam je varaždinski biskup podijelio sakrament Svete potvrde. (Nika Carin)

Najljepše mi je bilo kad sam primila pečat Duha Svetoga. Bilo mi je zabavno što je bila malo drugačija glazba te što su za vrijeme Sv. Potvrde sudjelovali i roditelji. Iako Svetu potvrdu možemo primiti samo jednom u životu, definitivno bih opet sve ponovila. (Karla Korunek)

Na slavlju primanja sakramenta Potvrde osobito mi se svidjelo pjevanje i sviranje budući da se u našoj crkvi rijetko mogu čuti zvuci klavira i malo modernijih pjesama. Bila mi je zanimljiva biskupova propovijed. (Petar Železnjak)