Duhovi – Pedesetnica

DUHSVETI[1]Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Bl. Dj. Marija Majka Crkve
• U. – Sv. Filip Neri, prezbiter
• S. – Sv. Augustin Canterburyjski, biskup
• Č. – Sv. Marija Ana Paredes
• P. – Sv. Polion i Euzebije
• S. – Sv. Ferdinand

Sljedeća nedjelja je svetkovina PRESVETO TROJSTVO.

1. Danas završava uskrsno vrijeme i započinje drugi dio vremena kroz godinu. Ovaj tjedan je ljetni kvatreni tjedan u kojem su vjernici pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen molitvi za posvetu ljudskoga rada i za urod zemlje. Tjedan završava liturgijom kvatri u subotu, 30. svibnja.

2. U četvrtak, 28. svibnja 2015. godine sa početkom u 19,30 sati je tribina „Kršćanin u politici“ na kojoj će gostovati Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu. Tribina će biti u našoj vjeronaučnoj dvorani.

3. Sljedeće nedjelje, 31. svibnja 2015. je skupština FSR-a u 17,00 sati.

4. Kroz mjesec svibanj su svibanjske pobožnosti uz večernju misu: u 18,30 sati je zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19,00 sati je večernja sv. misa.

5. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

6. Danas na svetim misama predstaviti će Vam se ZAJEDNICA CENACOLO. Zajednica je nešto puno šire od terapijske komune za ovisnike. Ona je zamišljena i razvija se kao pokret ljudi koji teže za novom kvalitetom života. Dakle nije nužno da ste imali iskustva s kockom, drogom, alkoholom, ovisnosti o kupovanju, internetu ili nečem drugom da bi ste postali naš član. Dovoljno je da vam je nekad u životu bilo teško i da ste na ovaj ili onaj način osjetili težinu života, te da želite nešto poduzeti da ubuduće bolje reagirate, radeći na svom cjeloživotnom usavršavanju.

7. U četvrtak, 04. lipnja 2015. je blagdan Tijelova. Svečana Tijelovska procesija krenula bi u 10,00 sati od crkve sv. Nikole, biskupa te se kretala ulicama Čakovca do crkve sv. Antuna gdje bi bila svečana sveta misa u 11,00 sati.

8. Tisak: Nova ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK…