PRESVETO TROJSTVO

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Marija Ana Paredes, djevica
• U. – Sv. Polion i Euzebije
• S. – Sv. Ferdinand
• Č. – PRESVETO TIJELO I KRV KRISTOVA. TIJELOVO
• P. – Sv. Justin, mučenik
• S. – Sv. Marcelin i Petar, mučenici

Sljedeća nedjelja je DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Danas, poslije dječje mise djeca 1. i 2 razreda i njihove obitelji imaju svoj zadnji susret u ovoj vjeronaučnoj godini. Susret će biti ovdje na dječjem igralištu između škole i crkve. Pridružite se i ostala djeca i roditelji koji ste sad ovdje na misi. Poigrajte se, podružite se!

2. Danas u 17,oo sati u župnoj dvorani majke imaju svoj susret. Gošća susreta na temu “Duhovnog majčinstva” je časna sestra Elvira, uršulinka.

3. Sutra, u ponedjeljak, 28. svibnja 2018. je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u 19,3o sati. Molili bi vijećnike da uzmu pozivnice u sakristiji.

4. U utorak, 29. svibnja 2018. je JEDANAESTI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe.

5. U četvrtak, 31. svibnja 2018. je blagdana TIJELOVA. Svečana TIJELOVSKA PROCESIJA krenula bi u 10,oo sati od crkve sv. Antuna Padovanskoga te se kretala ulicama Čakovca do crkve sv. Nikole, biskupa gdje bi bila svečana sveta misa u 11,oo sati. Svete mise su u 7,oo, 9,oo i 19,oo sati, a u 11,oo sati svete Mise nema, nego je zajednička u crkvi sv. Nikole.

6. ŽUPNO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU je u subotu, 30.06. 2018. Prijave se primaju u župnom uredu. Cijena je 50,oo kn po osobi.

7. HODOČAŠĆE MAJCI MILOSTI NA TRSAT je u subotu, 25. kolovoza 2018.
Cijena po osobi je 120,oo kn. Kod prijave se uplaćuje i preuzima autobusna karta.

8. Kroz mjesec svibanj su SVIBANJSKE POBOŽNOSTI uz večernju misu: u 18,3o sati je zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19,oo sati je večernja sv. misa.

9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

10. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…