PEDESETNICA. DUHOVI

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Bl. Dj. Marija Majka Crkve
• U. – Sv. Rita iz Cascie
• S. – Sv. Deziderije
• Č. – POSVETA BAZILIKE SV. FRANJE U ASIZU, Marija Pomoćnica
• P. – Sv. Grgur VII., papa
• S. – Liturgija kvatri, Sv. Filip Neri

Sljedeća nedjelja je svetkovina PRESVETO TROJSTVO.

1. Danas na misi u 11,oo sati je Prva sveta pričest. Roditeljima čestitamo, a naše prvopričesnike preporučamo u Vaše molitve.

2. Danas završava uskrsno vrijeme i započinje drugi dio vremena kroz godinu. Ovaj tjedan je ljetni kvatreni tjedan u kojem su vjernici pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen molitvi za posvetu ljudskoga rada i za urod zemlje. Tjedan završava liturgijom kvatri u subotu, 26. svibnja.

3. U utorak, 22. svibnja 2018. je DESETI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo i zagovorimo se sv. Antunu.

4. U ponedjeljak, 28. svibnja 2018. je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u 19,3o sati. Molili bi vijećnike da uzmu pozivnice u sakristiji.

5. Sljedeću nedjelju, 27. svibnja 2018. održat će se osmi po redu i završni župni susret za vjeroučenike 1. i 2. razreda i njihove obitelji nakon dječje mise uz igru i druženje – na livadi i dječjem igralištu preko puta crkve i škole. Ponesite sportsku odjeću!

6. ŽUPNO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU je u subotu, 30.06. 2018. Prijave se primaju u župnom uredu. Cijena je 50,oo kn po osobi. Kod prijave se uplaćuje i uzima autobusna karta.

7. HODOČAŠĆE MAJCI MILOSTI NA TRSAT je u subotu, 25. kolovoza 2018.
Cijena po osobi je 120,oo kn. Kod prijave se uplaćuje i preuzima autobusna karta.

8. Kroz mjesec svibanj su SVIBANJSKE POBOŽNOSTI uz večernju misu: u 18,3o sati je zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19,oo sati je večernja sv. misa.

9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

10. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…