7. USKRSNA NEDJELJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – SV. MATIJA, apostol
• U. – Sv. Izidor Ratar
• S. – Sv. Margareta Kortonska, pokornica; sv. Ivan Nepomuk
• Č. – Sv. Paškal Bajlonski, redovnik
• P. – Sv. Feliks Kantalicijski, redovnik
• S. – Sv. Teofil iz Corte, redovnik

Sljedeća nedjelja je NEDJELJA PEDESETNICE – DUHOVI.

1. Danas započinju „DANI SV. ANTUNA PADOVANSKOG“ raznim duhovnim i kulturnim manifestacijama koji će se održati od 13. svibnja do 13. lipnja 2018. godine povodom 20. godina od osnutka Župe sv. Antuna Padovanskog i blagdana sv. Antuna Padovanskog koji se slavi 13. lipnja.
Danas u 11,oo sati je misa Zahvalnica povodom Međunarodnog dana sestrinstva za sve liječnike, medicinske sestre i tehničare. Na misi pjevaju: Muški pjevački zbor – ZAGREBAČKI LIJEČNICI PJEVAČI.

2. Danas je druga nedjelja u mjesecu svibnju kada slavimo Majčin dan. Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva. Svim majkama čestitamo Majčin dan.

3. Danas je susret majki u 17,oo sati.

4. U utorak, 15. svibnja 2018. je DEVETI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo i zagovorimo se sv. Antunu.

5. U petak, 18. svibnja 2018. u 20,oo sati je nastup Hrvatskog baroknog ansambla u našoj crkvi sv. Antuna Padovanskog. Program: Concerto polonaise; G. P. Telemann, J. S. Bach i G. F. Händel.

6. Sljedeće nedjelje, 20. svibnja 2018. na misi u 11,oo sati je prva sveta pričest. U subotu, 19. svibnja 2018. u 9,oo sati je PRVA ISPOVIJED za prvopričesnike i ispovijed za roditelje. Nakon ispovijedi je proba prve pričesti i priprema za prvopričesničko slavlje. Naše prvopričesnike preporučamo u Vaše molitve.

7. Kroz mjesec svibanj su SVIBANJSKE POBOŽNOSTI uz večernju misu: u 18,3o sati je zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19,oo sati je večernja sv. misa.

8. U župnom uredu možete nabaviti knjigu prof. emer. Stjepana Hranjeca „Međimurska narodna, katolička običajna baština“. Cijena je 150,oo KN.

9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

10. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…