6. USKRSNA NEDJELJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Dujam Solinski
• U. – Bl. Ulrika
• S. – Sv. Katarina Bolonjska
• Č. – UZAŠAĆE GOSPODNJE – SPASOVO, Bl. Ivan Merz, Gospa Trsatska
• P. – Sv. Ignacije iz Lakonija
• S. – Sv. Leopold Bogdan Mandić, prezbiter

Sljedeća nedjelja je SEDMA USKRSNA NEDJELJA.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu svibnju. Svojim molitvama i darovima sjećamo se naših odgojnih ustanova. Na izlazu iz crkve možete ostaviti dobrovoljni prilog za sjemenište. Hvala Vam na Vašoj dobroti.

2. Danas, poslije svete mise u 9,oo sati biti će susret roditelja prvopričesnika.

3. Danas, 6. svibnja 2018. je skupština FSR-a u 17,oo sati.

4. U utorak, 8. svibnja 2018. je OSMI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo i zagovorimo se sv. Antunu.

5. U srijedu, 9. svibnja 2018. u 19,oo sati je sveta misa i susret ovogodišnjih kandidata za primanje sakramenta sv. Potvrde sa delegatom varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka, preč. Mirkom Horvatićem. Poslije mise biti će susret u molitvi, te kroz zajednički razgovor (ispit znanja u slobodnom prijevodu) krizmanika i delegata. Obvezni su doći svi krizmanici.

6. U četvrtak, 10. svibnja 2018. je svetkovina UZAŠAŠĆA GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA – SPASOVO. Svete mise su u 7,oo; 9,oo i 19,oo sati.

7. Ispovijed krizmanika, roditelja i krizmanih kumova je u petak, 11. svibnja 2018., u 19,3o sati. Slavlje svete Potvrde biti će u subotu 12. svibnja 2018. u 11,oo sati. Djelitelj svete potvrde biti će preč. Mirko Horvatić, delegat varaždinskog biskupa. Naše krizmanike preporučamo u Vaše molitve.

8. Sljedeće nedjelje započinju „DANI SV. ANTUNA PADOVANSKOG“, raznim kulturnim i duhovnim manifestacijama koji će se održati od 13. svibnja do 13. lipnja 2018. godine povodom 20. godina od osnutka Župe sv. Antuna Padovanskog i blagdana sv. Antuna Padovanskog koji se slavi 13. lipnja.
Dani sv. Antuna Pad. započinju sljedeće nedjelje, 13. svibnja 2018. misom u 11,oo sati kada će biti misa Zahvalnica povodom Međunarodnog dana sestrinstva za sve liječnike, medicinske sestre i tehničare. Na misi pjevaju: Muški pjevački zbor – ZAGREBAČKI LIJEČNICI PJEVAČI. Voditeljica zbora je Iva Juras, dirigentica, a predsjednik prof. dr. Mijo Bergovac.

9. Kroz mjesec svibanj su SVIBANJSKE POBOŽNOSTI uz večernju misu: u 18,3o sati je zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19,oo sati je večernja sv. misa.

10. U župnom uredu možete nabaviti knjigu prof. emer. Stjepana Hranjeca „Međimurska narodna, katolička običajna baština“. Cijena je 150,oo KN.

11. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

11. Tisak: ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…