Oživimo zajedništvo – otvorenje prodajne izložbe

antun15ŽUPA SV. ANTUNA PADOVANSKOG
Trg sv. Antuna Padovanskog 1
HR – 40 000 ČAKOVEC
Čakovec, 12. studenoga 2015.

POZIVNICA

Poštovani!

Župa sv. Antuna Padovanskog Čakovec Jug poziva Vas na otvorenje prodajne izložbe darovanih slika pod nazivom „OŽIVIMO ZAJEDNIŠTVO“ u petak, 27. studenoga 2015. godine u 19,00 sati u dvorani župe sv. Antuna Padovanskog Čakovec Jug, Trg sv. Antuna Padovanskog 1.

Crkvu pokreće zajedništvo. Želimo obnoviti zajedništvo Vas dobročinitelja, gospodarstvenika i svih ljudi dobre volje. Ovo je stoga i poziv na bratsko druženje i zajedništvo.

Izgradnji i uređenju crkve na Jugu pomogle su i slike. Likovni umjetnici su se vrlo aktivno uključivali u ovaj projekt. Do sad je bilo je devet aukcijskih izložbi darovanih slika likovnih umjetnika. Prikupljena sredstva ugrađena su u zidove podove, mozaike, reljefe, orgulje crkve i kipove sv. Antuna Padovanskog i sv. Franje na trgu. Ova jubilarna deseta izložba se želi uključiti u obnovu krovišta crkve te obnovu fasade na sjevernom dijelu crkve.

Izložba sadrži slike akademskih i drugih autora iz Međimurja, Varaždina, Koprivnice i Zagreba. Slike smo dobili od umjetnika i njihovih prijatelja, a nešto iz obiteljskih zbirki. Hvala svim donatorima za njihov veliki dar.

Očekujući Vaš dolazak, zahvaljujem Vam na razumijevanju, na Vašoj dobroti i pozdravljam Vas našim franjevačkim pozdravom: Mir i dobro!

S poštovanjem!

fra Tomislav Božiček
župnik