33. nedjelja kroz godinu

VukovarSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Ivan Trogirski
• U. – SV. ELIZABETA UGARSKA, zaštitnica FSR-a
• S. –  Posveta bazilika sv. Petra i Pavla
• Č. – Sv. Janja Asiška, djevica
• P. – Sv. Edmund
• S. – Prikazanje Blažene Djevice Marije, Gospa od Zdravlja

Sljedeća nedjelja je SVETKOVINA KRISTA KRALJA SVEGA STVORENJA

1. Danas u 16,00 sati u Katoličkom domu održati će se prikazivanje dokumentarnog filma ‘Neprijatelj naroda’ scenaristice i redateljice Višnje Starešine. Kroz obiteljske i osobne sudbine žrtava i kroz objašnjenja eksperata film “Neprijatelj naroda” daje svjedočanstva o komunističkim zločinima, te o represiji, strahu i šutnji.

2. U utorak, 17. studenoga 2015. je blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda i FRAME. Svim članovima FSR i FRAME čestitamo njihovu nebesku zaštitnicu. Svečana sveta misa je u 18,00 sati.

3. U srijedu, 18.11. 2015. godine je DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA. Pozivamo Vas  da u znak sjećanja na herojski grad Vukovar (18.11.1991.) upalimo svijeće i pomolimo se za sve žrtve Vukovara i naše Domovine Hrvatske.

4. Sljedeće nedjelje, 22. studenoga pod svetom misom u 9,00 sati je Obred primanja među kandidate za Prvu svetu Pričest. Bilo bi veoma dobro da na slavlju uz roditelje sudjeluju i krsni kumovi.

5. Sljedeće nedjelje, 22. studenoga je blagdan sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i pjevača. Našim pjevačima: DJEČJEM ZBORU, ZBORU MLADIH I MJEŠOVITOM ŽUPNOM ZBORU  zahvaljujemo za predvođenje crkvenoga liturgijskoga pjevanja, osobito njihovim voditeljima, te ih molimo za ustrajnost. Pozivamo i ostale vjernike djecu, mlade i odrasle da se uključe u ove zajednice. Sveta misa za pjevače je u 18,00 sati.

6. Prigodni program i susret djece sa svetim Nikolom uz prigodno darivanje za najmlađe je u subotu, 05. prosinca 2015. u 17,00 sati. Roditelji mogu svoju djecu, od najmanjih pa do 3. razreda uključivo, prijaviti u župnom uredu uz novčani prilog po 20 kuna.

7. Svete mise za sljedeću, 2016. godinu možete predbilježiti u župnom uredu.

8. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti  kalendare za narednu 2016. godinu.

9. Župa svetog Antuna Padovanskog – Čakovec Jug organizira hodočašće u Rim uz posjet Assisu i Monte Cassinu. Informacije i prijave se primaju u župi sv. Antuna.
 Rim: Jubilejska godina: „Sveta godina milosrđa“.
 Porcijunkula: proslava 800 godina Porcijunkulskog oprosta.
 Monte Cassino i Subiaco
 Bologna: 800 godina Reda. sv. Dominika – dominikanaca
 Padova – sv. Antun Padovanski i  sv. Leopold Mandić – zaštinik Godine milosrđa

10. Hvala obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

11. Pozivamo roditelje djece od 3. – 8. godine, da svoje dijete uključite u vjersku igraonicu koja će se u našoj crkvi održavati utorkom od 17,45 sati (tj. za vrijeme pobožnosti sv. Antunu i za vrijeme večernje mise). Igraonica je besplatna.

12. Sljedeće nedjelje biti će prigodna prodaja pšenice za Božićno vrijeme. Prihod je za Dječji zbor uz dobrovoljni prilog.

13 . Tisak: nova ZVONA – naš župni list, Glas Koncila, Sl. Božji Aleksa Benigar- gratis Mali Koncil, Brat Franjo…