32. nedjelja kroz godinu

Lateranska-bazilikaSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – POSVETA LATERANSKE BAZILIKE
• U. – Sv. Leon veliki, papa i crkveni naučitelj
• S. –  Sv. Martin Tourski, biskup
• Č. – Sv. Jozafat, biskup i mučenik
• P. – Sv. Didak Alkalski, redovnik
• S. – SV. NIKOLA TAVELIĆ, prezbiter i mučenik

Sljedeća nedjelja je TRIDESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Danas su izbori zastupnika za Hrvatski sabor. Potrebno je uvidjeti da su to vrlo važni izbori, što mnogi ističu. Mi vjernici ne možemo biti ravnodušni prema njima i neodgovorno se odnositi prema toj dužnosti. Treba izaći na izbore i “služiti se svojim slobodnim pravom glasa radi promicanja zajedničkog dobra” (GS, 75). Neka vam ne bude teško uložiti napor dolaska na biralište. Glasujmo svi, imajući pred očima dobro svoje domovine. Pozivam vas na molitvu za domovinu. A našu Hrvatsku i sve njezine stanovnike preporučimo nebeskom zagovoru i pomoći Blažene Djevice Marije, svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske i blaženog Alojzija Stepinca. Neka i naš čin izbora bude duboko vjernički, s pouzdanjem u Božji blagoslov.


2. Danas je susret FSR-a u 16,00 sati.

3. Sutra, u ponedjeljak 09. studenoga je susret roditelja krizmanika u 19,00 sati.

4. Svete mise za sljedeću, 2016. godinu primaju se od ovoga utorka, 10. studenoga 2015.

5. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti  kalendare za narednu 2016. godinu.

6. Sljedeće nedjelje, 15. studenoga 2015. u 16,00 sati u Katoličkom domu održati će se prikazivanje dokumentarnog filma ‘Neprijatelj naroda’ scenaristice i redateljice Višnje Starešine. Kroz obiteljske i osobne sudbine žrtava i kroz objašnjenja eksperata film “Neprijatelj naroda” daje svjedočanstva o komunističkim zločinima, te o represiji, strahu i šutnji.

7. Župa svetog Antuna Padovanskog – Čakovec Jug organizira hodočašće u Rim uz posjet Assisu i Monte Cassinu. Papa Franjo proglasiti će 2016. godinu “Godinom Božjeg Milosrđa” koja započinje 08. prosinca 2015. godine na blagdan Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije otvaranjem “svetih vrata” na bazilici sv. Petra u Rimu.
Naše hodočašće želi povezati “Svetu godinu Božjeg Milosrđa” i 800 godina kako je sveti Franjo izmolio od pape Honorija III. Porcijunkulski oprost. Hodočašće započinje u nedjelju 03. travnja 2016. a ta se nedjelja slavi kao Nedjelja Božjeg Milosrđa što ju je proglasio sada već sveti papa Ivan Pavao II. Posjetom Porcijunkuli i Asizu želimo proslaviti 800 godina Porcijunkulskog oprosta. Posjetom Rimu proći ćemo kroz sveta vrata na sve četiri bazilike: sv. Petru, sv. Pavlu izvan zidina, sv. Ivanu Lateranskom i svetoj Mariji Velikoj koja će biti otvorena u ovoj svetoj godini, a po njezinu završetku će se opet zatvoriti i ponovno biti otvorena za jubilejsku godinu 2025. U Bologni ćemo pohoditi grob sv. Dominika osnivača Reda Dominikanaca koji slave 800 godina postojanja svoga Reda. Hodočašće ćemo završiti u Padovi, na grobu sv. Leopolda Mandića kojega je papa Franjo proglasio zaštitnikom Svete godine Milosrđa. Cijena aranžmana je 2.750,00 kuna. Prijave se primaju u župi sv. Antuna.

8. Hvala obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

9. Tisak: ZVONA – naš župni list, Glas Koncila, Mali Koncil…