Isus Krist Kralj Svega Stvorenja – 34. nedjelja kroz godinu

christ-the-kingSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Klement Rimski, papa i mučenik
• U. – Sv. Andrija Dung-Lac i 117 vijetnamskih mučenika
• S. – Sv. Katarina Aleksandrijska, djevica i mučenica
• Č. – Sv. Leonard Portomauricijski, prezbiter
• P. – Sv. Franjo Antun Fasani, prezbiter
• S. – Sv. Jakov Markijski, prezbiter

Sljedeća nedjelja je PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA

1. U petak, 27. studenoga 2015. godine u 19,00 sati je otvorenje prodajne izložbe darovanih slika pod nazivom „OŽIVIMO ZAJEDNIŠTVO“ u dvorani župe. Ova jubilarna deseta izložba se želi uključiti u obnovu krovišta crkve te obnovu fasade na sjevernom dijelu crkve. Izložba sadrži slike akademskih i drugih autora iz Međimurja, Varaždina, Koprivnice i Zagreba. Slike smo dobili od umjetnika i njihovih prijatelja, a nešto iz obiteljskih zbirki. Hvala svim donatorima za njihov veliki dar. Pozvani ste svi. Vijećnici Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća mogu svoje pozivnice uzeti u sakristiji.

2. Danas je prigodna prodaja pšenice za Božićno vrijeme. Prihod je za Dječji zbor uz dobrovoljni prilog.

3. Sljedeće nedjelje, 29. studenoga pod svetom misom u 9,00 sati je predstavljanje pripravnika za POTVRDU župnoj zajednici.

4. Danas je je blagdan sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i pjevača. Našim pjevačima: DJEČJEM ZBORU, ZBORU MLADIH I MJEŠOVITOM ŽUPNOM ZBORU zahvaljujemo za predvođenje crkvenoga liturgijskoga pjevanja, osobito njihovim voditeljima, te ih molimo za ustrajnost. Pozivamo i ostale vjernike djecu, mlade i odrasle da se uključe u ove zajednice. Sveta misa za pjevače je u 18,00 sati.

5. Prigodni program i susret djece sa svetim Nikolom uz prigodno darivanje za najmlađe je u subotu, 05. prosinca 2015. u 17,00 sati. Roditelji mogu svoju djecu, od najmanjih pa do 3. razreda uključivo, prijaviti u župnom uredu uz novčani prilog po 20 kuna.

6. Svete mise za sljedeću, 2016. godinu možete predbilježiti u župnom uredu.

7. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti kalendare za narednu 2016. godinu.

8. Župa svetog Antuna Padovanskog – Čakovec Jug organizira hodočašće u Rim uz posjet Assisu i Monte Cassinu. Informacije i prijave se primaju u župi sv. Antuna.

9. Hvala obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

10. Pozivamo roditelje djece od 3. – 8. godine, da svoje dijete uključite u vjersku igraonicu koja se u našoj crkvi održava utorkom od 17,45 sati.

11. Ispred oltara možete uzeti Caritasove kutijice te kroz Došašće prikupljati svoje obiteljske priloge za potrebe župnog Caritasa.

12. Kroz vrijeme Došašća mise zornice su u 6 sati, svakim danom, osim nedjelje.

13 . Tisak: ZVONA – naš župni list, Glas Koncila, Sl. Božji Aleksa Benigar- gratis Mali Koncil, Brat Franjo…