NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – USKRSNI PONEDJELJAK, Sv. Leonida
• U. – Sv. Juraj
• S. – Sv. Fidel iz Sigmaringena
• Č. – SV. MARKO EVANĐELIST
• P. – Bl. Jakov Zadarski, redovnik
• S. – Bl. Ozana Kotorska, redovnica

Sljedeća nedjelja je DRUGA USKRSNA ILI BIJELA NEDJELJA – NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA.

1. SVIM ŽUPLJANIMA ČESTITAMO I ŽELIMO RADOSTAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS I USKRSNE BLAGDANE.

2. Blagoslov uskrsnog jela je danas uz mise u 7,oo i 9,oo sati.

3. Sutra je USKRSNI PONEDJELJAK. Svete mise su u: 7,oo; 9,oo, 11,oo i 19,oo sati.
U našoj crkvi je tradicionalni USKRSNI KONCERT čakovečkih zborova. Koncert je nakon večernje svete mise u 19,oo sati.

4. U utorak, 23. travnja 2019. je ŠESTI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo, zavjetujmo se i zagovorimo sv. Antunu, osobito u prigodi 20. obljetnici naše Župe.

5. U srijedu, 24. travnja 2019. je GODIŠNJE KLEČANJE U NAŠOJ ŽUPI. U 7,oo sati je sveta misa i klanjanje pred Presvetim. Presveto se izlaže od 7,3o sati i izloženo je do 12,oo sati. Poslije podne Presveto se izlaže u 16,oo sati do večernje mise u 19,oo sati. Svetu misu predvodi fra Marijan Vidović, franjevac iz župe sv. Antuna Padovanskog iz Našica.

6. Hvala svima koji su sudjelovali u obredima Svetog Trodnevlja, a osobito našim ministrantima, liturgičarima – čitačima, Župnom zboru…

7. Hodočašće u znak sjećanja na p. IVANA LONČARA kreće u petak 26. travnja 2019. u 3,oo sata ujutro. Ima još mjesta, te se možete prijaviti. Program je na oglasnoj ploči.

8. U tijeku je proslava 20. godina naše župe te želimo postaviti dva nova sakralna obilježja ili pila: 1. SV. JOSIPU I BL. ALOJZIJU STEPINCU. Pozivamo sve vjernike naše župe, osobito ulica gdje će biti pilovi da nam budu na pomoći.

9. U suvenirnici možete nabaviti broncirane kipove sv. Antuna, male i velike, kao što je na našem trgu. Izrađeni su u maloj ediciji prigodom 20. obljetnice naše Župe. Promičite pobožnost prema sv. Antunu, kupite kao uskrsni poklon…

10. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

11. Tisak: Glas Koncila, nova ZVONA i ostali glasnici…