NEDJELJA MUKE GOSPODNJE CVJETNICA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Bl. Damjan de Veuster
• U. – Sv. Beernardica Soubirous
• S. – Sv. Anicet
• Č. – VELIKI ČETVRTAK
• P. – VELIKI PETAK
• S. – VELIKA SUBOTA

Sljedeća nedjelja je NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA.

1. Danas, na Cvjetnicu je naš tradicionalni Križni put „Od pileka do pileka„. Križni put započinje u 15,oo sati na našem Trgu sv. Antuna. Križnog puta u crkvi navečer nema.

2. Sutra, na VELIKI PONEDJELJAK, 15. travnja 2019. u 9,oo i 18,3o sati je Župna uskrsna ispovijed. Poslije svake ispovijedi je sveta Misa. Potaknite, osobito vjernike koje se dugo nisu ispovijedali da pristupe sakramentu pomirenja. Pozivamo, osobito sve vjeroučenike (od 4. do 7. razreda) i njihove roditelje da budu u crkvi na zajedničkoj pripravi, ispovijedi i pričesti. Iskoristimo sutrašnji dan za iskrenu uskrsnu ispovijed.

3. U utorak, 16. travnja 2019. je PETI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo, zavjetujmo se i zagovorimo sv. Antunu, osobito u prigodi 20. obljetnici naše Župe.

4. U utorak, 16. travnja 2019. poslije svete mise u 19,oo sati bit će susret roditelja krizmanika. To je dogovor za slavlje svete Potvrde koje će biti u subotu, 11. svibnja 2019. u 11,oo sati. Djelitelj svete Potvrde bit će mons. Antun Perčić, generalni vikar Varaždinske biskupije, delegat varaždinskog biskupa. Molimo roditelje da obvezno dođu na ovaj susret ako žele da im dijete pristupi sakramentu svete Potvrde.

5. Današnjom nedjeljom CVJETNICOM ili NEDJELJOM MUKE GOSPODNJE
započinje VELIKI ili SVETI TJEDAN. To je najsvetije vrijeme u kojem se spominjemo središnjeg otajstva naše vjere i spasenja. Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota pozivaju nas da kroz liturgijske obrede vjernički proživljavamo događaje Kristove muke, smrti i uskrsnuća. Nađimo vremena da sudjelujemo u obredima tih dana.

6. RASPORED OBREDA KROZ SVETO TRODNEVLJE:

– VELIKI ČETVRTAK – MISA VEČERE GOSPODNJE
Misa Večere Gospodnje je u 19,oo sati. Na misi je obred pranja nogu. Nakon mise je euharistijsko klanjanje «Getsemanska ura».

– VELIKI PETAK – SLUŽBA MUKE GOSPODNJE
U 7,oo sati ujutro je križni put, a obredi Službe Muke Gospodnje počinju u 19,oo sati. Sva skupljena milostinja toga dana namjenjuje se „Za pomoć Crkvi u Svetoj zemlji“.

– VELIKA SUBOTA
Na Veliku subotu Crkva se zadržava kod Gospodinova groba te u molitvi i postu razmišlja o njegovoj muci, smrti i silasku u podzemlje. U 7,oo sati ujutro je jutarnja molitva. Božji grob je otvoren cijeli dan. USKRSNO BDJENJE U SVETOJ NOĆI započinje u 22,oo sata. Ponesite sa sobom svijeće ili ih možete nabaviti u našoj suvenirnici. Poslije obreda bdijenja je blagoslov jela.

7. Na USKRS su mise nedjeljnim rasporedom; 7,oo, 9,oo, 11,oo i 19,oo sati. Blagoslov jela uz svete mise je u 7,oo i 9,oo sati.

8. Caritasove kutijice “ZRNCA DOBROTE” možete ostaviti ispred oltara i prikazati kao znak Vašega odricanja kroz korizmu.

9. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

10. U tijeku je proslava 20. godina naše župe te želimo postaviti dva nova sakralna obilježja ili pila: 1. SV. JOSIPU I BL. ALOJZIJU STEPINCU. Pozivamo sve vjernike naše župe, osobito ulica gdje će biti pilovi da nam budu na pomoći.

11. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

12. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila, MAK, Vendelin – gratis i ostali glasnici…