5. KORIZMENA NEDJELJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Dionizije Korintski
• U. – Sv. Marija Kleofina
• S. – Sv. Mihael de Sanctis
• Č. – Sv. Stanislav
• P. – Sv. Julije I., papa
• S. – Sv. Ida Bulonjska

Sljedeća nedjelja je NEDJELJA MUKE GOSPODNJE ili CVJETNICA.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za
sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve. Hvala Vam na Vašoj dobroti.

2. Sutra, u ponedjeljak, 8. travnja 2019. je preduskrsna duhova obnova. Od 18,3o-19,oo sati je priprema i mogućnost za ispovijed; 19,oo – misno slavlje; 19,45 – duhovni nagovor fra Stanka Belobrajdića. Pozvani ste svi!

3. U utorak, 9. travnja 2019. je ČETVRTI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo, zavjetujmo se i zagovorimo sv. Antunu, osobito u prigodi 20. obljetnici naše Župe.

4. U srijedu, 10. travnja 2019. od 9,oo sati pohoditi ćemo Vaše starije i bolesne za sakramente ispovijedi i pričesti. Ako ima onih koji nisu prijavljeni, a žele da ih se pohodi, možete ih upisati u župnom uredu.

5. U subotu, 13. travnja 2019. je turnir ženske krizmaničke odbojkaške ekipe Varaždinske biskupije u kojoj nastupaju i krizmanice naše župe. Završni turnir je u II. OŠ od 9 – 12 sati. Dođite i bodrite ih.

6. Sljedeća nedjelja je NEDJELJA MUKE GOSPODNJE ili CVJETNICA. Na svim misama biti će blagoslov maslinovih grančica, palmi ili drugog zelenog granja. Na misi u 9,oo sati biti će blagoslov grančica na Trgu sv. Antuna i svečana ulazna procesija. Na župnoj misi u 11,oo sati pjeva se Muka Gospodina našega Isusa Krista po Luki. Maslinove grančice moći ćete nabaviti u predvorju crkve po dobrovoljnom prilogu.

7. Sljedeće nedjelje ponesite Caritasove kutijice “ZRNCA DOBROTE” koje ćemo prikazati kao znak našega odricanja kroz korizmu u prikaznoj procesiji u misi.

8. Sljedeće nedjelja je svečano otvorenje i blagoslov „Pisanice od srca“ naše župe na Trgu sv. Antuna poslije svete mise u 9,oo sati. Pisanicu od srca su oslikavali slikari naive iz Molvi koji će također biti nazočni: Martin i Stjepan Đukin, Vladimir Ivančan, Dragutin Kovačić i Drago Žufika. Pozvani ste svi!

9. Sljedeće nedjelje na Cvjetnicu je naš tradicionalni Križni put „Od pileka do pileka„ Križni put započinje u 15,oo sati na našem Trgu sv. Antuna. Križnog puta u crkvi navečer nema.

10. Korizmeni križni put je petkom i nedjeljom u 17,3o sati, prije večernje mise.

11. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

12. U tijeku je proslava 20. godina naše župe te želimo postaviti dva nova sakralna obilježja ili pila: 1. SV. JOSIPU I BL. ALOJZIJU STEPINCU. Pozivamo sve vjernike naše župe, osobito ulica gdje će biti pilovi da nam budu na pomoći materijalnoj i organizacijskoj.

13. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

14. Zbor mladih Varaždinske biskupije održat će korizmeni koncert po nazivom “Križu sveti” u varaždinskoj katedrali u subotu uoči Cvjetnice, 13. travnja, u 19 sati. Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli.

15. Tisak: ZVONA, Glas Koncila, MAK, Vendelin – gratis i ostali glasnici…