2. USKRSNA NEDJELJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – SV. KATARINA SIJENSKA, djevica i crkvena naučiteljica
• U. – Sv. Pio V., papa
• S. – Sv. Josip Radnik
• Č. – Sv. Atanazije, biskup i crkveni naučitelj
• P. – SV. FILIP I JAKOV, apostoli
• S. – Bl. Julijan iz Bala, prezbiter

Sljedeća nedjelja je TREĆA USKRSNA NEDJELJA.

1. Kroz mjesec svibanj su SVIBANJSKE POBOŽNOSTI uz večernju misu: u 18,3o sati je zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19,oo sati je večernja sv. misa.

2. U utorak, 30. travnja 2019. je SEDMI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo, zavjetujmo se i zagovorimo sv. Antunu, osobito u prigodi 20. obljetnici naše Župe.

3. Sljedeće nedjelje, 5. lipnja 2019. svetu misu u 11,oo sati prenosi Hrvatski radio 1.

4. Ovaj tjedan župni vjeronauk je po redovitom rasporedu. Prvopričesnici imaju utorkom od 15, oo sati, a krizmanici četvrtkom od 9,oo ili 15,oo sati.

5. U tijeku je proslava 20. godina naše župe te želimo postaviti dva nova sakralna obilježja ili pila: 1) SV. JOSIPU u ulici Zinke Kunc kod teniskog igrališta;
2) BL. ALOJZIJU STEPINCU u ulici Dragutina Tadijanovića, između ulica Legenstein, Franje Bučara, Ladislava Jageca i Trata. Pozivamo sve vjernike naše župe, osobito ulica gdje će biti pilovi da nam budu na pomoći.

6. U suvenirnici možete nabaviti broncirane kipove sv. Antuna, male i velike, kao što je na našem trgu. Izrađeni su u maloj ediciji prigodom 20. obljetnice naše Župe. Promičite pobožnost prema sv. Antunu, kupite kao uskrsni poklon…

7. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

8. Tisak: Glas Koncila, nova ZVONA i ostali glasnici…