3. USKRSNA NEDJELJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Dominik Savio
• U. – Sv. Dujam Solinski, biskup i mučenik
• S. – Bl. Ulrika Nisch
• Č. – Sv. Katarina Bolonjska, djevica
• P. – GOSPA TRSATSKA, bl. Ivan Merz
• S. – Sv. Ignacije iz Lakonia, redovnik

Sljedeća nedjelja je ČETVRTA USKRSNA NEDJELJA.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu svibnju. Svojim molitvama i darovima sjećamo se naših odgojnih ustanova. Na izlazu iz crkve možete ostaviti dobrovoljni prilog za sjemenište. Hvala Vam na Vašoj dobroti.

2. Danas, svetu misu u 11,oo sati prenosi Hrvatski radio – prvi program.

3. Sutra, u ponedjeljak 6. svibnja 2019. s početkom u 20,oo sati u našoj crkvi održat će se humanitarni koncert za udrugu MARIJINI OBROCI. Na koncertu će nastupiti izvođači: Varaždinski komorni orkestar, Dječji zbor sv. Jelene iz Šenkovca, Muški i mješoviti zbor župe sv. Juraj na Bregu, Zbor “Via”, Mješoviti zbor “Chorus angelicus”, sopranistica Monika Cerovčec, a sve pod ravnanjem mo. Anđelka Igreca. Ulaz na koncert je slobodan.

4. U utorak, 7. svibnja 2019. poslije svete mise u 19,3o sati biti će susret roditelja prvopričesnika.

5. U utorak, 7. svibnja 2019. je OSMI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo, zavjetujmo se i zagovorimo sv. Antunu, osobito u prigodi 20. obljetnici naše Župe.

6. U srijedu, 8. svibnja 2019. je skupština FSR-a u 19,3o sati.

7. U četvrtak, 9. svibnja 2019. u 18,oo sati je susret ovogodišnjih kandidata za primanje sakramenta sv. Potvrde sa delegatom varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka, mons. Antunom Perčićem, generalnim vikarom Varaždinske biskupije. Poslije mise biti će susret u molitvi, te kroz zajednički razgovor (ispit znanja u slobodnom prijevodu) krizmanika i delegata. Obvezni su doći svi krizmanici, roditelji i kumovi.

9. Ispovijed krizmanika, roditelja i krizmanih kumova je u petak, 10. svibnja 2019., u 20,oo sati. Slavlje svete Potvrde biti će u subotu 11. svibnja 2019. u 11,oo sati. Djelitelj svete potvrde biti će mons. Antun Perčić, generalni vikar Varaždinske biskupije. Naše krizmanike preporučamo u Vaše molitve.

10. Sljedeće nedjelje, 12. svibnja 2019. započinju „II. DANI SV. ANTUNA PADOVANSKOG“ ispunjeni raznim duhovnim i kulturnim manifestacijama koji će se održati od 12. svibnja do 13. lipnja 2019. godine povodom 20. godina od osnutka župe sv. Antuna Padovanskog i blagdana sv. Antuna Padovanskog koji se slavi 13. lipnja.

 Sljedeće nedjelje, 12. svibnja 2019. u 11,oo sati je misa Zahvalnica povodom MEĐUNARODNOG DANA SESTRINSTVA za sve liječnike, medicinske sestre i tehničare. Na misi pjevaju: Zbor medicinskih sestara i tehničara – KBC ZAGREB.

 Sljedeće nedjelje, 12. svibnja 2019. u 18,oo sati je BLAGOSLOV PILA BL. ALOJZIJA STEPINCA u ulici Dragutina Tadijanovića, koja graniči s ulicama Legenstein, Franje Bučara, Trate, Ladislava Jageca. Pil će blagosloviti mons. Juraj Batelja, postulator kauze bl. Alojzija Stepinca. Misa će biti na otvorenom, u slučaju lošega vremena u crkvi. Večernje svete mise neće biti. Poslije mise biti će druženje uz jelo i piće. Ovo je jedinstveni duhovni događaj u župi, stoga je za našu župu ŽUPNI BLAGDAN. Domaćice neka donesu kolače ili klipiće. NEKA SE VIDI ZAJEDNIŠTVO NAŠE ŽUPE.

11. Kroz mjesec svibanj su SVIBANJSKE POBOŽNOSTI uz večernju misu: u 18,3o sati je zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19,oo sati je večernja sv. misa.

12. U tijeku je proslava 20. godina naše župe te želimo postaviti dva nova sakralna obilježja ili pila: 1) SV. JOSIPU u ulici Zinke Kunc kod teniskog igrališta;
2) BL. ALOJZIJU STEPINCU u ulici Dragutina Tadijanovića, između ulica Legenstein, Franje Bučara, Ladislava Jageca i Trata. Pozivamo sve vjernike naše župe, osobito ulica gdje će biti pilovi da nam budu na pomoći.

13. U suvenirnici možete nabaviti broncirane kipove sv. Antuna, male i velike, kao što je na našem trgu. Izrađeni su u maloj ediciji prigodom 20. obljetnice naše Župe. Promičite pobožnost prema sv. Antunu, kupite kao uskrsni poklon…

14. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

15. Tisak: Glas Koncila, ZVONA i ostali glasnici…