4. USKRSNA NEDJELJA – Nedjelja Dobroga Pastira

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Gospa Fatimska
• U. – SV. MATIJA, apostol
• S. – Sv. Izidor ratar
• Č. – Sv. Ivan Nepomuk, Sv. Margareta Kortonska, pokornica
• P. – Sv. Paškal Bajlonski, redovnik
• S. – Sv. Feliks Kantalicijski, redovnik

Sljedeća nedjelja je PETA USKRSNA NEDJELJA.

1. Danas je druga nedjelja u mjesecu svibnju kada slavimo Majčin dan. Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva. Svim majkama čestitamo Majčin dan.

2. Danas započinju „II. DANI SV. ANTUNA PADOVANSKOG“ ispunjeni raznim duhovnim i kulturnim manifestacijama koji će se održati od 12. svibnja do 13. lipnja 2019. godine povodom 20. godina od osnutka župe sv. Antuna Padovanskog i blagdana sv. Antuna Padovanskog koji se slavi 13. lipnja.

– Danas u 11,oo sati je misa Zahvalnica povodom MEĐUNARODNOG DANA SESTRINSTVA za sve liječnike, medicinske sestre i tehničare. Na misi pjevaju: Zbor medicinskih sestara i tehničara – KBC ZAGREB.

– Danas u 18,oo sati je BLAGOSLOV PILA BL. ALOJZIJA STEPINCA u ulici Dragutina Tadijanovića, koja graniči s ulicama Legenstein, Franje Bučara, Trate, Ladislava Jageca. Pil će blagosloviti mons. Juraj Batelja, postulator kauze bl. Alojzija Stepinca. ZBOG LOŠEGA VREMENA MISA ĆE BITI U CRKVI S POČETKOM U 19,oo SATI. Poslije mise biti će druženje u župnom klubu. Ovo je jedinstveni duhovni događaj u župi, stoga je za našu župu ŽUPNI BLAGDAN. Molio bih da vrijedne domaćice donesu kolače ili klipiće prije mise.
NEKA SE VIDI ZAJEDNIŠTVO NAŠE ŽUPE.

– Danas u 20,oo sati je u našoj crkvi koncert TRIO SERAPHIM. Nastupaju: Monika Cerovčec, sopran; Vedran Kocelj trublja; Pavao Mašić, orgulje.

3. U utorak, 14. svibnja 2019. je DEVETI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo, zavjetujmo se i zagovorimo sv. Antunu, osobito u prigodi 20. obljetnici naše Župe.

4. Sljedeće nedjelje, 19. svibnja 2019. na misi u 11,oo sati je prva sveta pričest. U subotu, 18. svibnja 2019. u 9,oo sati je PRVA ISPOVIJED za prvopričesnike i ispovijed za roditelje. Nakon ispovijedi je proba prve pričesti i priprema za prvopričesničko slavlje. Naše prvopričesnike preporučamo u Vaše molitve.

5. Sljedeće nedjelje poslije večernje svete mise je otvorenje filatelističke izložbe “Bezgrešna i cvijeće”. Filatelistička izložba “Bezgrešna i cvijeće” je iz Fundusa kulturne i sakralne baštine Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Zbirku poštanskih maraka prikupljao je o. Časlav Ladislav Husnjak, a nastavio fra Vatroslav Frkin, koji je i pripremio ovu izložbu.

6. Kroz mjesec svibanj su SVIBANJSKE POBOŽNOSTI uz večernju misu: u 18,3o sati je zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19,oo sati je večernja sv. misa.

7. U tijeku je proslava 20. godina naše župe te želimo postaviti dva nova sakralna obilježja ili pila: 1) SV. JOSIPU u ulici Zinke Kunc kod teniskog igrališta;
2) BL. ALOJZIJU STEPINCU u ulici Dragutina Tadijanovića, između ulica Legenstein, Franje Bučara, Ladislava Jageca i Trata. Pozivamo sve vjernike naše župe, osobito ulica gdje će biti pilovi da nam budu na pomoći.

8. U suvenirnici možete nabaviti broncirane kipove sv. Antuna, male i velike, kao što je na našem trgu. Izrađeni su u maloj ediciji prigodom 20. obljetnice naše Župe. Promičite pobožnost prema sv. Antunu, kupite kao uskrsni poklon…

9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

10. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…