5. USKRSNA NEDJELJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Bernardin Sijenski, prezbiter
• U. – Sv. Herman Josip
• S. – Sv. Rita iz Cascie, redovnica
• Č. – Sv. Deziderije
• P. – POSVETA BAZILIKE SV. OCA FRANJE U ASIZU
• S. – Sv. Grgur VII., papa

Sljedeća nedjelja je ŠESTA USKRSNA NEDJELJA.

1. Danas na misi u 11,oo sati je Prva sveta pričest. Roditeljima čestitamo, a naše prvopričesnike preporučamo u Vaše molitve.

2. Danas, poslije večernje svete mise je otvorenje filatelističke izložbe “Bezgrešna i cvijeće”. Filatelistička izložba “Bezgrešna i cvijeće” je iz Fundusa kulturne i sakralne baštine Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Zbirku poštanskih maraka prikupljao je o. Časlav Ladislav Husnjak, a nastavio fra Vatroslav Frkin, koji je i pripremio ovu izložbu.

3. U utorak, 21. svibnja 2019. je DESETI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo, zavjetujmo se i zagovorimo sv. Antunu, osobito u prigodi 20. obljetnici naše Župe.

4. Naša Varaždinska biskupija biti će domaćin završnice Nacionalne katoličke malonogometne lige od 13.-15. lipnja 2019. Molio bih da se jave obitelji za prihvat 60 mladih nogometaša s 13. na 14. lipanj s osiguranim – 1 noćenje + večera i doručak. Možete se javiti u župni ured, te koliko mladih možete primiti.

5. ŽUPNO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU je u subotu, 22. lipnja 2019. Prijave se primaju u župnom uredu. Cijena je 50,oo kn po osobi. Kod prijave se uplaćuje i uzima autobusna karta.

6. HODOČAŠĆE MAJCI MILOSTI NA TRSAT je u subotu, 31. kolovoza 2019.
Cijena po osobi je 120,oo kn. Kod prijave se uplaćuje i preuzima autobusna karta.

7. Kroz mjesec svibanj su SVIBANJSKE POBOŽNOSTI uz večernju misu: u 18,3o sati je zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19,oo sati je večernja sv. misa.

8. Prošle nedjelje blagoslovili smo pil bl. Alojzija Stepinca u ulici Dragutina Tadijanovića. Hvala svima koji su svojim sudjelovanjam uzveličali i doprinjeli pripremi blagoslova pila bl. Alojzija. Nastavljamo sa gradnjom pila SV. JOSIPU u ulici Zinke Kunc kod teniskog igrališta. Molimo vjernike naše župe, osobito ulica gdje će biti pil da nam budu na pomoći.

9. U suvenirnici možete nabaviti broncirane kipove sv. Antuna, male i velike, kao što je na našem trgu.
10. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
11. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…