DUHOVI. PEDESETNICA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Bl. Dj. Marija Majka Crkve
• U. – Sv. Barnaba, apostol
• S. – Sv. Ivan Fakundo
• Č. – SV. ANTUN PADOVANSKI – proštenje
• P. – Sv. Elizej
• S. – Liturgija kvatri, Sv. Vid

Sljedeća nedjelja je svetkovina PRESVETO TROJSTVO.

1. Danas završava uskrsno vrijeme i započinje drugi dio vremena kroz godinu. Ovaj tjedan je ljetni kvatreni tjedan u kojem su vjernici pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen molitvi za posvetu ljudskoga rada i za urod zemlje. Tjedan završava liturgijom kvatri u subotu, 15. lipnja.

2. Trodnevna duhovna obnova za blagdan sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika naše župe započinje od ponedjeljka, 10. lipnja do srijede, 12. lipnja 2019. Predvoditelj je fra Rozo Brkić, gvardijan i župnik župe sv. Roka u Virovitici.
Program trodnevnice:
18,3o: Molitva krunice i ispovijed
19,oo: Večernja misa
20,oo: Procesija do kipa sv. Antuna i molitva za bolesne, roditelje, djecu i sve naše potrebe

 

PONEDJELJAK, 10.6. u 18,3o sati je BLAGOSLOV PILA SV. JOSIPA, zaštitnika hrvatskoga naroda u ulici Zinke Kunc, kod teniskog igrališta. Pil će blagosloviti mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski. Poslije blagoslova svetu misu predvoditi će mons. Josip Mrzljak s početkom u 19,oo sati. Također, biskup će poslije misnog slavlja otvoriti u vjerunaučnoj dvorani izložbu fotografija o 20. obljetnici župe te portrete franjevaca koji su djelovali u župi.

SRIJEDA, 12. lipnja u 9,oo sati – MISA ZA BOLESNE, STARIJE I POTREBNE. Na misi će se podijeliti sakramenat bolesničkog pomazanja, za sve koji su duhovni i tjelesno onemoćali.
Od 8,30 – 11,30 sati župni Caritas sv. Antuna Čakovec Jug organizira mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi ispred crkve sv. Antuna. Pozivamo sve osobe na besplatan pregled.

SRIJEDA, 12. lipnja u 19,oo sati uoči blagdana sv. Antuna je sveta misa sa OBREDOM PREMINUĆA SV. ANTUNA PADOVANSKOG. Umjesto paljenje svijeća ispred kipa sv. Antuna darivati ćemo po svojim mogućnostima u košaricu – KRUH SV. ANTUNA. Radi se o kruhu (milodarima) koji se u ime i pod pokroviteljstvom sv. Antuna dijeli siromasima, tj. u karitativne svrhe.

U ČETVRTAK, 13. LIPNJA 2019. na PROŠTENJE SV. ANTUNA PADOVANSKOG svete mise su: u 7,oo, 9,oo, 11,oo i 19,oo sati. Svečana sveta misa je u 11,oo sati, a predvodi je fra Ilija Vrdoljak, provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Prije mise biti će svečana procesija s kipom i moćnikom – relikvijarom sv. Antuna Padovanskog ulicama Čakovca.

U 17,oo sati je Susret duhovnog dječjeg stvaralaštva „CVJETIĆI SVETOG ANTUNA“.
Svečana dodjela nagrada i priznanja. Pozivamo svu djecu koja su se trudila te poslala svoj rad da dođu po nagradu. Sva djeca biti će nagrađena. Rezultati natječaja objavljeni su na web stranici naše župe.
Poslije toga je Blagoslov djece i ljiljana.

U 20,30 sati ispred crkve na Trgu sv. Antuna Padovanskog je KONCERT ALANA HRŽICE I MARIJE HUSAR RIMAC.

3. Naša župa Čakovec Jug biti će domaćin završnice Nacionalne katoličke malonogometne lige od 13.-15. lipnja 2019. Molio bih da se jave obitelji za prihvat 60 mladih nogometaša s 13. na 14. lipanj s osiguranim – 1 noćenje + večera i doručak. Možete se javiti u župni ured, te koliko mladih možete primiti.

4. ŽUPNO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU je u subotu, 22. lipnja 2019. Prijave se primaju u župnom uredu. Cijena je 50,oo kn po osobi. Kod prijave se uplaćuje i uzima autobusna karta.

5. HODOČAŠĆE MAJCI MILOSTI NA TRSAT je u subotu, 31. kolovoza 2019.
Cijena po osobi je 120,oo kn. Kod prijave se uplaćuje i preuzima autobusna karta.

6. U suvenirnici možete nabaviti broncirane kipove sv. Antuna, male i velike, kao što je na našem trgu.

7. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

8. Tisak: Letak o trodnevnoj duhovnoj obnovi i samom blagdanu sv. Antuna Padovanskog, ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…