SVETAC SVEGA SVIJETA

Poštovani

Župa sv. Antuna Padovanskog Čakovec Jug u nedjelju, 29. rujna 2019. u Centru za kulturu Čakovec u 20 sati organizira izvedbu mjuzikla „SVETAC SVEGA SVIJETA“.
Mjuzikl govori o životu i djelu sv. Antuna Padovanskog. Izvodi ga Ansambl Kolbe. Ulaznice po cijeni od 50 kuna moguće je nabaviti na blagajni Centra za kulturu Čakovec i župnih ureda sv. Antuna Padovanskog i sv. Nikole, biskupa u uredovno vrijeme. Ovaj mjuzikl ima i dobrotvorni karakter.  Naime, sva sredstva od prodaja ulaznica idu za misije i misionare u Peruu.

Mjuzikl je s izvedbom prošao cijelu Hrvatsku i Europu, a ovo je prilika da u sat i pol vremena upoznamo život i djelo sv. Antuna Padovanskog, a time i pomognemo misijama u Peruu.

S nama na mjuziklu će biti i mons. Gerard Anton Žerdin, hrvatski franjevac, misionar i biskup iz Perua.  Biskup Žerdin upravlja Apostolskim vikarijatom San Ramonu u središnjem Peruu. Rođen je 1950. g. u župi Lendava u slovenskom Prekmurju, a uz Čakovec je posebno vezan jer su se za njegovo rođenje roditelji zavjetovali pred slikom sv. Antuna upravo u čakovečkoj crkvi sv. Nikole.
U Peruu djeluje kao misionar od 1975. godine gdje je i zaređen za svećenika, a biskupom je imenovan 2002. godine.  Član je Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Vidimo se na mjuziklu!

Mir i dobro!

fra Tomislav Božiček