BOŽIĆ 2017.

1. I ove godine slavimo Božić, blagdan Božje Ijubavi, Božjega silaska među nas, blagdan radosne nade i života, blagdan malenoga Djeteta i poniznoga Boga, blagdan obitelji i mira. Božić je blagdan kada mislimo na malene, nejake, slabe prognane, napuštene i sve one koji su potrebni naše pomoći i ljubavi. Budimo zato u srcu uvijek spremni činiti dobro jedni drugima. Neka se i u našemu srcu i po našemu srcu očituje dobrostivost Boga našoj braći i sestrama. Idimo svijetom čineći dobro kao što je Božji Sin Isus, rodivši se za nas, prošao svijetom čineći dobro. Mi slavimo Spasiteljev rođendan jer smo spoznali i povjerovali da je Isus Spasitelj čitavoga čovječanstva. Spasitelj i onih koji ga ne poznaju i onih koji ga kao Spasitelja ne prihvaćaju. Pozvani smo svojim životom svjedočiti svima kako je Isus Spasitelj svih nas.
Neka već jednom zavlada mir među ljudima. Neka ovaj Isusov rođendan donese mir: mir svim ljudima. Čestit vam Božić, božićni blagdani i sretna vam Nova godina. To Vam žele fra Stanko i fra Tomislav.

2. Poslije podne u 17,oo sati je BLAGOSLOV MALENIH PRED JASLICAMA.

3. U ponedjeljak, 26. prosinca je BLAGDAN SV. STJEPANA PRVOMUČENIKA. Svete mise su kao nedjeljom. Poslijepodne započinje Blagoslov obitelji.

4. U petak 29. prosinca 2017. u 19,oo sati je Božićni koncert. Nastupaju: zbor „Josip Štolcer Slavenski“ Čakovec i tamburaški orkestar „Stjepan Bujan Stipić“ Čakovec. Dirigenti: Senka Bašek Šamec prof. i Tomislav Cvrtila prof. Solistica : Ivana Horvat Medić – sopranistica, solistica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

5. U nedjelju, 31. prosinca je blagdan Sv. Obitelji – Stara Godina. Misa Zahvalnica je u 18,oo sati.

6. Blagoslov kuća i obitelji započinje u utorak, 26. prosinca na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika od 15,00 sati, tj. prema rasporedu kakav je objavljen u Božićnom broju župnog lista ZVONA ili letku. RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI (letak) je na stoliću za tisak. Ponesite za sebe i svoje susjede.

7. Molimo nove obitelji u našoj župi da se jave u Župni ured i prijave se za Blagoslov obitelji te da si otvore Obiteljski karton i preuzmu svoju Obiteljsku knjižicu.

8. Betlehemsko svjetlo mira došlo je u našu župu i možete ga ponijeti u svoje domove. Prilagođeni lampioni i fenjeri se mogu nabaviti u suvenirnici. Ponesimo Betlehemsko svjetlo u svoje domove sa željom da se ispred njega u svojim obiteljima pomolima te da nam donese mir i blagostanje.

9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

10. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti naše župne kalendare za narednu 2018. godinu, čestitke, Kajkavski kalendar, knjige i dr.

11. Župni ured radi po redovnom rasporedu, ujutro od 9-10 sati i poslijepodne od 16,3o-17,3o sati.

12. Tisak: Božićna ZVONA – naš župni list (sa rasporedom blagoslova obitelji), Glas Koncila, MAK, i ostali glasnici…