4. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – BOŽIĆ – ROĐENJE GOSPODINOVO
• U. – SV. STJEPAN PRVOMUČENIK
• S. – SV. IVAN, apostol i evanđelist
• Č. – NEVINA DJEČICA, mučenici
• P. – Sv. Toma Becket
• S. – Sv. David, kralj

Sljedeća nedjelja je SV. OBITELJ ISUSA, MARIJE I JOSIPA – DAN ISELJENIKA.

1. Danas, na Badnju noć POLNOĆKE su:
– u 20,oo sati: DJEČJA POLNOĆKA. Prije polnoćke je mali Božićni koncert djece.
– u 24,oo sata: MISA POLNOĆKA. Pola sata prije polnoćke je Božićni koncert našega Župnog zbora. U 18,oo sati mise nema.

2. Sutra, u ponedjeljak 25. prosinca je BOŽIĆ – ROĐENJE GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA. Mise su po nedjeljnom rasporedu. Poslije podne u 17,oo sati je BLAGOSLOV MALENIH PRED JASLICAMA.

3. U ponedjeljak, 26. prosinca je blagdan sv. Stjepana Prvomučenika. Svete mise su kao nedjeljom. Poslijepodne započinje Blagoslov obitelji.

4. U petak 29. 12. 2017. u 19,oo sati je Božićni koncert. Nastupaju: zbor „Josip Štolcer Slavenski“ Čakovec i tamburaški orkestar „Stjepan Bujan Stipić“ Čakovec. Dirigenti: Senka Bašek Šamec prof. i Tomislav Cvrtila prof. Solistica : Ivana Horvat Medić – sopranistica, Solistica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

5. U nedjelju, 31. prosinca je blagdan Sv. Obitelji – Stara Godina. Misa Zahvalnica je u 18,oo sati.

6. Blagoslov kuća i obitelji započinje u utorak, 26. prosinca na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika od 15,00 sati, tj. prema rasporedu kakav je objavljen u Božićnom broju župnog lista ZVONA ili letku. RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI (letak) je na stoliću za tisak. Ponesite za sebe i svoje susjede.

7. Molimo nove obitelji u našoj župi da se jave u Župni ured i prijave se za Blagoslov obitelji te da si otvore Obiteljski karton i preuzmu svoju Obiteljsku knjižicu.

8. Betlehemsko svjetlo mira došlo je u našu župu i možete ga ponijeti u svoje domove. Prilagođeni lampioni i fenjeri se mogu nabaviti u suvenirnici. Ponesimo Betlehemsko svjetlo u svoje domove sa željom da se ispred njega u svojim obiteljima pomolima te da nam donese mir i blagostanje.

9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

10. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti naše župne kalendare za narednu 2018. godinu, čestitke, Kajkavski kalendar, knjige i dr.

11. Župni ured radi po redovnom rasporedu, ujutro od 9-10 sati i poslijepodne od 16,3o-17,3o sati.

12. Tisak: Božićna ZVONA – naš župni list (sa rasporedom blagoslova obitelji), Glas Koncila, MAK, i ostali glasnici…