8. NEDJELJA KROZ GODINU

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Kazimir
• U. – Sv. Ivan Josip od Križa
• S. – PEPELNICA – ČISTA SRIJEDA
• Č. – Sv. Perpetua i Felicita
• P. – Sv. Ivan od Boga
• S. – Sv. Franciska Rimska

Sljedeća nedjelja je 1. KORIZMENA NEDJELJA

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za
sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve. Hvala Vam na Vašoj dobroti.

2. U srijedu, 6. ožujka 2019. je ČISTA SRIJEDA ili PEPELNICA. Svete mise su u: 7,oo; 9,oo i 18,oo sati sa obredom pepeljenja. Zapovijedani je post i nemrs. To je početak korizme. Zakon nemrsa obvezuje sve one koji su navršili 14. godinu života, a zakon posta one koji su navršili 18. godinu života (koji su postali punoljetni), pa do započete 60. godine života.

3. Korizmeni križni put je petkom i nedjeljom u 17,3o sati, prije večernje mise.

4. Na izlazu iz crkve možete uzeti korizmene kutijice za prikupljanje dobrotvornih priloga, te kroz vrijeme korizme izdvajati za potrebe župnoga Caritasa.

5. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

6. ZAHVALNO HODOČAŠĆE U ZNAK SJEĆANJA NA FRA IVANA LONČARA biti će od 26. – 28. travnja 2019. Program možete pročitati na oglasnoj ploči. Prijave se primaju u župnom uredu.

7. GRAD ČAKOVEC izdao je suglasnost za postavu dva nova sakralna obilježja ili pila:
1. SV. JOSIPU, zaručniku BDM kod teniskog igrališta u ulici Zinke Kunc.
2. BL. ALOJZIJU STEPINCU na početku ulice Dragutina Tadijanovića.
Uskoro će uslijediti radovi. Pozivamo sve vjernike naše župe, osobito ulica gdje će biti pilovi da nam budu na pomoći. Ovim putem srdačno zahvaljujemo na svakoj materijalnoj i organizacijskoj pomoći. Uz zadovoljstvo zbog uspješnog izvođenja ovih velikih zahvata zahvaljujemo svima koji u njima sudjeluju i koji će sudjelovati.

8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

9. Tisak: ZVONA – naš župni list, Glas Koncila, Mali Koncil i ostali glasnici…