7. USKRSNA NEDJELJA

DUHSVETI[1]Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Katarina Bolonjska
• U. – GOSPA TRSATSKA, Bl. Ivan Merz
• S. – Sv. Ignacije iz Laconia
• Č. – Sv. Leopold Bogdan Mandić
• P. – Gospa Fatimska
• S. – SV. MATIJA, apostol

Sljedeća nedjelja je NEDJELJA PEDESETNICE – DUHOVI.

1. Danas, u nedjelju 8. svibnja 2016. s početkom u 20,00 sati u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu održat će se humanitarni koncert za udrugu Marijini obroci.
Na koncertu će nastupiti izvođači: Varaždinski komorni orkestar, Katedralni zbor Chorus Angelicus pod ravnanjem dirigenta mo. Anđelka Igreca, pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca predvođen dirigenticom Senkom Bašek-Šamec, dječji zbor župe sv. Jelene iz Šenkovca s dirigenticom Martinom Pongrac, dječji zbor starijeg uzrasta Glazbene škole u Varaždinu s dirigentom Tomislavom Cvrtilom te sopranistica gđa Antonia Dunjko. Ulaz na koncert je slobodan.

2. Danas, 08. svibnja 2016. na 7. Uskrsnu nedjelju Crkva obilježava 50. Svjetski dan sredstava društvenog priopćavanja (Dan medija).

3. Danas je druga nedjelja u mjesecu svibnju kada slavimo Majčin dan. Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva. Svim majkama čestitamo Majčin dan.

4. Sljedeće nedjelje, 15. svibnja 2016. na misi u 11,00 sati je Prva sveta pričest. U subotu, 14. svibnja 2016. u 09,00 sati je PRVA ISPOVIJED za prvopričesnike i ispovijed za roditelje. Nakon ispovijedi je proba prve pričesti i priprema za prvopričesničko slavlje. Naše prvopričesnike preporučamo u Vaše molitve.

5. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

6. Kroz mjesec svibanj su svibanjske pobožnosti uz večernju misu: u 18,30 sati je zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19,00 sati je večernja sv. misa.

7. Tisak: ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK, i ostali glasnici…