6. USKRSNA NEDJELJA

Slika Uzašašće IsusovoSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Atanazije, biskup i crkveni naučitelj
• U. – SV. FILIP I JAKOV, apostoli
• S. – Sv. Florijan, mučenik
• Č. – UZAŠAŠĆE GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA – SPASOVO
• P. – Sv. Dominik Savio
• S. – Sv. Dujam Solinski

Sljedeća nedjelja je SEDMA USKRSNA NEDJELJA.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu svibnju. Svojim molitvama i darovima sjećamo se naših odgojnih ustanova. Na izlazu iz crkve možete ostaviti dobrovoljni prilog za sjemenište. Hvala Vam na Vašoj dobroti.

2. Danas, u 17,00 sati je skupština FSR-a.

3. U utorak, 03. svibnja 2016. je OSMI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe.

4. U četvrtak, 05. svibnja 2016. je svetkovina UZAŠAŠĆA GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA – SPASOVO. Svete mise su u 7,00, 9,00 i 19,00 sati.

5. Ovaj tjedan je župni vjeronauk po redovitom rasporedu. U četvrtak imaju 7. razredi u 14,00 sati, u petak 2. razredi u 16,00 sati.

6. Ispovijed krizmanika, roditelja i krizmanih kumova je u petak, 06. svibnja 2016., u 20,00 sati. Slavlje svete Potvrde biti će u subotu 07. svibnja 2016. u 11,00 sati. Djelitelj svete Potvrde biti će preč. Damir Bobovec, delegat varaždinskog biskupa. Naše krizmanike preporučamo u Vaše molitve.

7. Slijedeće nedjelje, 08. svibnja 2016. u 20,00 sati u našoj crkvi održati će se humanitarni koncert pod nazivom „Marijini obroci“. „Marijini obroci“ su humanitarna, međunarodna organizacija kojoj je vizija da svako dijete na mjestu obrazovanja primi jedan obrok dnevno. Nastupiti će Varaždinski komorni orkestar, Katedralni zbor Chorus Angelicus, zbor Glazbene škole – Varaždin, zbor Josip Štolcer Slavenski – Čakovec, Dječji zbor župe Svete Jelene – Šenkovec te sopranistica gđa. Antonia Dunjko. Ulaz na koncert je slobodan.

8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

9. Kroz mjesec svibanj su svibanjske pobožnosti uz večernju misu: u 18,30 sati je zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19,00 sati je večernja sv. misa.

10. Tisak: ZVONA, naš župni list, G. Koncila, MAK, i ostali glasnici…