5. USKRSNA NEDJELJA

Sv. Josip RadnikSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – SV. MARKO EVANĐELIST
• U. – Bl. Jakov Zadranin, redovnik
• S. – Bl. Ozana Kotorska, djevica
• Č. – Sv. Ljudevit Marija Grignon de Monfort
• P. – SV. KATARINA SIJENSKA, djevica i crkvena naučiteljica
• S. – Sv. Pio V., papa

Sljedeća nedjelja je ŠESTA USKRSNA NEDJELJA – Sv. Josip Radnik
1. Danas je GODIŠNJE KLEČANJE U NAŠOJ ŽUPI. Svečanu svetu misu u 11,00 sati predvodi fra Antun Jesenović, gvardijan i čuvar Svetišta Majke Božje Trsatske. Poslije podne Presveto se izlaže u 16,00 sati do večernje mise u 19,00 sati.

2. Danas će se u našoj biskupiji prikupljati milodari za humanitarnu pomoć u Ukrajini. Sveti Otac najavio je „posebno prikupljanje milodara“ koja će se namijeniti za potrebe stradalih i pogođenih ratom u Ukrajini. Svoj dobrovljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.

3. Danas, poslije svete mise u 9,00 sati biti će susret roditelja krizmanika.

4. U utorak, 26. travnja 2016. je SEDMI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe.

5. U srijedu, 27. travnja 2016. u 19,30 sati biti će susret roditelja prvopričesnika i dogovor za slavlje Prve svete Pričesti koja će biti u nedjelju 15. svibnja 2016. u 11,00 sati. Susret je obvezan za sve roditelje koji žele da im dijete pristupi prvoj Pričesti.

6. Kroz mjesec svibanj su svibanjske pobožnosti uz večernju misu: u 18,30 sati je zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19,00 sati je večernja sv. misa.

7. U tijeku je peticija – HITNA JE MEĐIMURJU BITNA – Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije. Međimurska županija u ovom trenu ima 15 timova Hitne medicinske pomoći – 5 na području Preloga i 10 na području Čakovca. Prema novoj preraspodjeli dogodila bi se situacija u kojoj bi u Čakovcu ostalo 5, a drugih 5 bi išlo u Mursko Središće. Smatra se da je to neprihvatljivo iz razloga jer Čakovec ne može raditi s jednim smjenskim timom. Peticiju možete potpisati na izlazu iz crkve.

8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

9. Tisak: Nova ZVONA, naš župni list, G. Koncila, MAK, i ostali glasnici…