4. USKRSNA NEDJELJA – Nedjelja Dobrog Pastira

isus pastirSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Apolonije
• U. – Sv. Leon IX., papa
• S. – Sv. Teotim
• Č. – Sv. Anzelmo Kenterberijski
• P. – Sv. Leonida
• S. – Sv. Juraj
Sljedeća nedjelja je PETA USKRSNA NEDJELJA.

1. Danas je četvrta uskrsna nedjelje koja se u Katoličkoj Crkvi slavi kao Nedjelja Dobrog pastira i Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja, te će se u našoj crkvi sv. Antuna održati 11. Festival Dobrog pastira Varaždinske biskupije. Po prvi put festival će se održati izvan Varaždina, i to u Čakovcu, u našoj župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog. Festival organiziraju Ured za pastoral mladih i Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije te je ove godine posvećen Godini milosrđa uz geslo “Milosrdni kao Otac”. Na Festivalu, koji počinje u 16,00 sati, sudjelovat će zborovi mladih i solisti iz župnih ili redovničkih zajednica s područja Varaždinske biskupije. Riječ je o festivalu koji je molitvenog karaktera budući da je molitva zaodjevena u notno ruho. Festival ima i svjedočki karakter jer će o svojem duhovnom zvanju svjedočiti bogoslovi i redovnici, a biti će i kratka predstava o milosrdnom Nebeskom Ocu. Festval će otvoriti naš biskup, mons. Josip Mrzljak.

2. U utorak, 19. travnja 2016. je ŠESTI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe.

3. U prigodi proslave petog Spomendana Zrinskih i Frankopana, u subotu, 23. travnja 2016. je misno slavlje u župnoj crkvi sv. Nikole, biskupa koju predvodi mons. Jure Bogdan, vojni biskup s početkom u 10,00 sati.

4. Slijedeće nedjelje, 24. travnja 2016. je GODIŠNJE KLEČANJE U NAŠOJ ŽUPI. Svečanu svetu misu u 11,00 sati predvodi fra Antun Jesenović, gvardijan i čuvar Svetišta Majke Božje Trsatske. Poslije podne Presveto se izlaže u 16,00 sati do večernje mise u 19,00 sati.

5. Slijedeće nedjelje, 24. travnja 2016. poslije svete mise u 9,00 sati biti će susret roditelja krizmanika. To je dogovor za slavlje svete Potvrde koje će biti u subotu 07. svibnja 2016. u 11,00 sati. Djelitelj svete Potvrde biti će preč. Damir Bobovec, delegat varaždinskog biskupa. Molimo roditelje da obvezno dođu na ovaj susret ako žele da im dijete pristupi sakramentu svete Potvrde.

6. Slijedeće nedjelje, 24.04.2016. u našoj biskupiji prikupljati će se milodari za humanitarnu pomoć u Ukrajini. Sveti Otac najavio je „posebno prikupljanje milodara“ koja će se namijeniti za potrebe stradalih i pogođenih ratom u Ukrajini.

7. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

8. Tisak: Nova ZVONA, naš župni list, G. Koncila, MAK, i ostali glasnici…