6. uskrsna nedjelja

uzasasce01[1]Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Ignacije iz Lakonija, redovnik
• U. – Sv. Leopold Bogdan Mandić, prezbiter
• S. – Gospa Fatimska
• Č. – UZAŠAŠĆE GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA
• P. – Sv. Izidor Ratar
• S. – Sv. Margareta Kortonska, pokornica

Sljedeća nedjelja je SEDMA USKRSNA NEDJELJA.

1. Danas je druga nedjelja u mjesecu svibnju kada slavimo Majčin dan. Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva. Svim majkama čestitamo Majčin dan.

2. U četvrtak, 14. svibnja 2015. je svetkovina UZAŠAŠĆA GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA. Svete mise su u 7,00, 9,00 i 19,00 sati.

3. U četvrtak, 14. svibnja 2015. u 20,00 sati u našoj crkvi održati će se humanitarni koncert pod nazivom „Marijini obroci“. Nastupiti će Dječji zbor župe sv. Nikole, biskupa Čakovec, Pjevački zbor OŠ Petrijanec, Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ Čakovec, Katedralni zbor „Chorus angelicus“ – Varaždin i Varaždinski komorni orkestar pod ravnanjem dirigenta Anđelka Igreca. Svojim dobrovoljnim prilozima omogućiti ćete topli obrok za 647 djece u OŠ Hondji u Beninu, gdje su udruga „Marijini obroci“ zahvaljujući koncertima u Varaždinskoj biskupiji otvorili školsku kuhinju. Ulaz na koncert je slobodan.

4. Sljedeće nedjelje, 17. svibnja na misi u 11,00 sati je Prva sveta pričest. U petak, 15. svibnja 2015. u 20,00 sati je PRVA ISPOVIJED za prvopričesnike i ispovijed za roditelje. Nakon ispovijedi je proba prve pričesti. U subotu, 16. svibnja 2015. u 9,00 sati je priprema prvopričesničkog slavlja. Naše prvopričesnike preporučamo u Vaše molitve.

5. U subotu, 16. svibnja 2015. u 16,00 sati u dvorani Katoličkog doma biti će predstavljanje knjige Marije Mikulan „Mali anđeo Tena Magdalena i „Pokora“. O knjigama će govoriti prof. dr. Stjepan Hranjec.

6. Kroz mjesec svibanj su svibanjske pobožnosti uz večernju misu: u 18,30 sati je zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19,00 sati je večernja sv. misa.

7. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

8. Tisak: G. Koncila, ZVONA, MAK,…