6. NEDJELJA KROZ GODINU – SVJETSKI DAN BRAKA – SVJETSKI DAN BOLESNIKA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Eulalija
• U. – Sv. Katarina Ricci
• S. – PEPELNICA. ČISTA SRIJEDA.
• Č. – Sv. Klaudije
• P. – Sv. Julijana
• S. – Sedam utemeljitelja Reda slugu BDM

Sljedeća nedjelja je 1. KORIZMENA NEDJELJA

1. Danas je Svjetski dan braka. Svim bračnim parovima čestitamo na bračnim obljetnicama.

2. Danas je i blagdan Gospe Lurdske – 26. Svjetski dan bolesnika. Molimo za sve bolesnike, zdravstvene djelatnike i volontere.

3. U srijedu, 14. ožujka 2018. je ČISTA SRIJEDA ili PEPELNICA. Svete mise su u: 7,oo; 9,oo i 18,oo sati sa obredom pepeljenja. Zapovijedani je post i nemrs. To je početak korizme. Zakon nemrsa obvezuje sve one koji su navršili 14. godinu života, a zakon posta one koji su navršili 18. godinu života (koji su postali punoljetni), pa do započete 60. godine života.

4. Korizmeni križni put je petkom i nedjeljom u 17,3o sati, prije večernje mise.

5. Sljedeće nedjelje, 18. veljače 2018. nakon dječje mise u 9,oo sati biti će župni susret za vjeroučenike 1. i 2. razreda i njihovih obitelji.

6. Na izlazu iz crkve možete uzeti korizmene kutijice za prikupljanje dobrotvornih priloga, te kroz vrijeme korizme izdvajati za potrebe župnoga Caritasa.

7. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

8. Pod geslom „Ove korizme … što ćeš TI učiniti za sebe i za druge? “Što vama kažem, svima kažem: Bdijte!” (Mk 13, 37)“ od 14. veljače do 25. ožujka 2018. ” održavat će se molitveno miroljubivo bdijenje Inicijative „40 dana za život“ ispred Županijske bolnice Čakovec. Tvoja prisutnost može učiniti razliku i može spasiti život!

9. ZAHVALNO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU naše župe biti će od 25. 09. – 02. 10. 2018. Program možete pročitati na oglasnoj ploči. Prijave se primaju u župnom uredu.

10. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

11. Tisak: nova ZVONA – dvobroj, Glas Koncila i ostali glasnici…