5. NEDJELJA KROZ GODINU – DAN ŽIVOTA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Agata, djevica i mučenica
• U. – Sv. Petar Krstitelj, Pavao Miki i dr., japanski mučenici
• S. – Sv. Koleta iz Corbie, djevica
• Č. – Sv. Jeronim Emiliani
• P. – Sv. Skolastika, djevica
• S. – BL. ALOJZIJE STEPINAC, biskup i mučenik

Sljedeća nedjelja je ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU – SVJETSKI DAN BRAKA I SVJETSKI DAN BOLESNIKA.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za
sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.

2. Danas je prva nedjelja u mjesecu veljači i slavi se DAN ŽIVOTA. Crkva nas potiče da promičemo kulturu života, odnosno da poštivamo ljudski život od začeća do prirodne smrti.

3. Danas je susret FSR-a u 16,oo sati.

4. Sutra, u ponedjeljak, 5. veljače 2018. je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u 18,3o sati. Pozivnice možete uzeti u sakristiji.

5. U subotu, 10. veljače proslaviti ćemo blagdan bl. Alojzija Stepinca. Proslava Stepinčeva je uz večernju svetu misu u 18,oo sati. Ususret Stepinčevu i Gospi Lurdskoj biti će trodnevnica koja će započeti u srijedu 08. veljače.

6. Kako je Svjetski dan bolesnika i Svjetski dan braka u nedjelju 11. veljače 2018. U subotu, 10. veljače 2018. na blagdan bl. Alojzija Stepinca proslaviti ćemo blagdan GOSPE LURDSKE I SVJETSKI DAN BOLESNIKA. Na misi u 18,oo sati u subotu podijeliti ćemo sakrament bolesničkog pomazanja.

7. Slijedeće nedjelje, 11. veljače 2018. je SVJETSKI DAN BRAKA, posvećen bračnim parovima, muževima i ženama kao stupovima obitelji, koja je temelj i Crkve i društva. Pozivamo i potičemo sve bračne parove i obitelji da dođu na svečanu svetu misu u 11,oo sati.

8. ZAHVALNO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU naše župe biti će od 25.09. – 02.10.2018. Program možete pročitati na oglasnoj ploči. Prijave se primaju u župnom uredu.

9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

10. Tisak: Glas Koncila i ostali glasnici…