1. KORIZMENA NEDJELJA

 

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. –  Sv. Konrad
• U. – Sv. Eleuterije
• S. – Sv. Petar Damiani
• Č. – KATEDRA SV. PETRA APOSTOLA
• P. – Sv. Polikarp
• S. – Liturgija kvatri, sv. Montan
Sljedeća nedjelja je DRUGA KORIZMENA NEDJELJA.

1. Ovaj tjedan je KVATRENI tjedan, posvećen molitvi, djelima pokore i ljubavi. U subotu, 24. veljače završava misom koja će odgovarati duhovnom usmjerenju kvatri. Proljetne kvatre posvećuju se pokori i obraćenju.

2. Svake srijede prije večernje svete mise čitati će se biblijska razmatranja. Pozivamo čitače na čitanje Božje riječi.

3. Korizmeni križni put je petkom i nedjeljom u 17,3o sati, prije večernje mise.

4. Ova godina je posvećena majkama svih dobi koje žele razmišljati, produbiti i poboljšati svoje majčinstvo u svakodnevnom životu. Prvi susret za majke održati ćemo u u nedjelju 25. veljače 2017. u 19,oo sati. Pozovite i druge mame, sestre, prijateljice, kume… Sve ste dobrodošle!

5. Na izlazu iz crkve možete uzeti korizmene kutijice za prikupljanje dobrotvornih priloga, te kroz vrijeme korizme izdvajati za potrebe župnoga Caritasa.

6. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

7. U petak 16. veljače u Muzeju Međimurja u Čakovcu svečano je otvorena izložba “Trag dobrote: 20 godina Varaždinske biskupije”. Riječ je o izložbi, osmišljenoj i pripremljenoj uz 20. obljetnicu utemeljenja Varaždinske biskupije. U sklopu izložbe su u 313 kataloških jedinica prikazani najvažniji događaji iz povijesti, djelovanja i ustroja Varaždinske biskupije. Uz to, bit će moguće vidjeti biskupijska blaga i izdanja poput liturgijskog ruha i posuđa te vrijednih knjiga. Izložba sadrži i multimedijske sadržaje, a popraćena je glazbenom podlogom mo. Anđelka Igreca, varaždinskog dirigenta, skladatelja i orguljaša, ujedno i voditelja Ureda za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije. Izložba u Čakovcu bit će otvorena za razgled do 18. ožujka.

8. Pod geslom „Ove korizme … što ćeš TI učiniti za sebe i za druge? “Što vama kažem, svima kažem: Bdijte!” (Mk 13, 37)“ od 14. veljače do 25. ožujka 2018. ” održavat će se molitveno miroljubivo bdijenje Inicijative „40 dana za život“ ispred Županijske bolnice Čakovec.

8. ZAHVALNO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU naše župe biti će od 25. 09. – 02. 10. 2018. Program možete pročitati na oglasnoj ploči. Prijave se primaju u župnom uredu.

9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

10. Tisak: nova ZVONA – dvobroj, Glas Koncila i ostali glasnici…