2. KORIZMENA NEDJELJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Aleksandar
• U. – Sv. Gabrijel od Žalosne Gospe
• S. – Sv. Roman
• Č. – Sv. Albin
• P. – Sv. Janja Praška
• S. – Sv. Kunigunda

Sljedeća nedjelja je TREĆA KORIZMENA NEDJELJA.

1. Ova godina je posvećena majkama. Prvi susret za majke održati ćemo večeras, u nedjelju 25. veljače 2018. u 19,oo sati.

2. Naša župa organizira HODOČAŠĆE NIKOLINOM BOSNOM od 28. 04. 2018. – 01. 05. 2018. To je hodočašće putevima sv. Nikole Tavelića i hrvatskih mučenika u Bosnu i Hercegovinu u prigodi 50. obljetnice kanonizacije prvoga hrvatskog sveca sv. Nikole Tavelića. Proći ćemo u 4 dana: Jajce – Podmilačje – Kraljeva Sutjeska – Sarajevo – Vrelo Bosne – Mostar – Široki Brijeg – Međugorje te završiti u Šibeniku u svetištu sv. Nikole Tavelića. Cijena je 990,oo kuna. Prijave se primaju u župnom uredu, do 01. travnja. Program hodočašća možete uzeti na stoliću za tisak.

3. Ovaj tjedan započinje po 12. puta akcija Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“ od 26. 02. – 04. 03. 2018. pod motom „Da ne ohladni ljubav mnogih“. Molimo zajedno, ali i prikupljamo milodare. Sljedeće, 3. korizmene nedjelje milostinju koju ćemo skupiti namijeniti ćemo za pomoć najugroženijim stanovnicima Bosne i Hercegovine.

4. Obznanjujemo da je naša župa sv. Antuna Padovanskog dobila dopuštenje od Biskupskog ordinarijata Varaždinske biskupije da možemo slaviti mise na tzv. skupnu ili kolektivnu nakanu svaki utorak u 18,oo sati pod večernjom misom. Vaše misne nakane ili prilozi biti će ujedinjeni s drugima u jedan prilog.

5. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

6. U Muzeju Međimurja u Čakovcu svečano je otvorena izložba “Trag dobrote: 20 godina Varaždinske biskupije”. Riječ je o izložbi o 20. obljetnici utemeljenja Varaždinske biskupije. Izložba u Čakovcu bit će otvorena za razgled do 18. ožujka. RADNO VRIJEME: ponedjeljak – petak: od 8 do 15 sati, subota – nedjelja: od 10 do 14 sati.

7. ZAHVALNO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU naše župe biti će od 25. 09. – 02. 10. 2018. Program možete pročitati na oglasnoj ploči. Prijave se primaju u župnom uredu.

8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

9. Tisak: ZVONA – dvobroj, Glas Koncila i ostali glasnici…