5. NEDJELJA KROZ GODINU

pepelnicaSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Jeronim Emiliani
• U. – Bl. Alojzije Stepinac, biskup i mučenik
• S. – PEPELNICA
• Č. – Gospa Lurdska, DAN BOLESNIKA
• P. – Sv. Eulalija
• S. – Sv. Katarina Ricci

SLJEDEĆA NEDJELJA JE PRVA KORIZMENA NEDJELJA.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za
sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.
2. Danas je prva nedjelja u mjesecu veljači i slavi se DAN ŽIVOTA. Crkva nas potiče da promišljamo o vrijednosti ljudskog života te da poštujemo, njegujemo i štitimo život od začeća do naravne smrti.
3. Danas je susret FSR-a u 16,30 sati.
4. Danas će biti promocija knjige Vilima Karlovića, hrvatskog branitelja i logoraša „Preživio sam Vukovar i Ovčaru“ s početkom u 19,00 sati u župnoj dvorani.


5. U ponedjeljak, 08. veljače 2016. je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u 18,30 sati. Molili bi vijećnike da uzmu pozivnice u sakristiji.
6. U utorak, 09. veljače proslaviti ćemo blagdan bl. Alojzija Stepinca. Proslava Stepinčeva je uz večernju svetu misu u 18,00 sati.
7. U srijedu, 10. veljače je ČISTA SRIJEDA ili PEPELNICA. Svete mise su u: 7,00; 9,00 i 18,00 sati sa obredom pepeljenja. Zapovijedani je post i nemrs. To je početak Korizme. Zakon nemrsa obvezuje sve one koji su navršili 14. godinu života, a zakon posta one koji su navršili 18. godinu života (koji su postali punoljetni), pa do započete 60. godine života.
8. U četvrtak, 11. veljače je blagdan GOSPE LURDSKE I SVJETSKI DAN BOLESNIKA. Na misi u 18,00 sati podijeliti ćemo sakrament bolesničkog pomazanja.
9. U subotu, 13. veljače 2016. predstaviti će se Molitvene inicijativa ’40 dana za život’ u župnoj dvorani s početkom u 18,30 sati. „40 dana za život“ je građanska inicijativa koja se protiv pobačaja bori molitvom i postom, miroljubivim bdjenjem ispred klinika za pobačaje te osvješćivanjem lokalne zajednice.
10. Slijedeće nedjelje, 14. veljače je susret roditelja sedmih razreda poslije svete mise u 9,00 sati.
11. Slijedeće nedjelje, 14. veljače 2016. je SVJETSKI DAN BRAKA, posvećen bračnim parovima, muževima i ženama kao stupovima obitelji, koja je temelj i Crkve i društva. Pozivamo i potičemo sve bračne parove i obitelji da dođu na svetu misu u 11,00 sati.
12. Korizmeni križni put je petkom i nedjeljom u 17,30 sati, prije večernje mise.
13. Na izlazu iz crkve možete uzeti korizmene kutijice za prikupljanje dobrotvornih priloga, te kroz vrijeme korizme izdvajati za potrebe župnoga Caritasa.
14. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene
potrebe.
15. Otvorena je i dalje prodajna X. izložba darovanih slika. Kupnjom slika uključujete se u obnovu krovišta crkve i fasade na sjevernom dijelu crkve. Slike možete pogledati i kupiti u dvorani župe.
16. U tijeku je lurdska devetnica u crkvi sv. Nikole, biskupa. Svečana proslava Gospe Lurdske je u četvrtak, 11.02.2016. u 18.30 sati sa svetom misom i procesijom.
17. Tisak: Nova ZVONA – naš župni list, Glas Koncila i ostali glasnici…