1. KORIZMENA NEDJELJA – SVJETSKI DAN BRAKA

Svjetski dan brakaSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Klaudije
• U. – Sv. Julijana
• S. – Sedam utemeljitelja Reda slugu BDM
• Č. – Sv. Šimun
• P. – Sv. Konrad iz Piacenze
• S. – Sv. Eleuterije

SLJEDEĆA NEDJELJA JE DRUGA KORIZMENA NEDJELJA.

1. Danas je SVJETSKI DAN BRAKA koji je posvećen bračnim parovima, muževima i ženama kao stupovima obitelji, koja je temelj i Crkve i društva. Želimo proslaviti i vrednovati sakrament braka, naglasiti ljepotu bračne vjernosti, žrtve i radosti u svakodnevnom bračnom životu.

2. Danas nakon svete mise u 9,00 sati je susret roditelja sedmih razreda u župnoj dvorani.

3. Danas započinje proljetni kvatreni tjedan, posvećen pokori i obraćenju. Tjedan završava Liturgijom kvatri u subotu, 20. veljače.

4. Slijedeće nedjelje, 21. ožujka 2016. je susret roditelja drugih razreda poslije svete mise u 9,00 sati.

5. Svake srijede prije večernje svete mise čitati će se duhovna razmatranja Evanđelja po Luki, a prije svake mise moliti će se molitva pape Franje za godinu milosrđa.
U utorak, 16. veljače 2016. nakon večernje mise je susret članova Biblijsko-liturgijske zajednice i svih naših liturgičara – čitača. Molimo sve članove da se odazovu na susret radi podjele čitanja.

6. Župni Caritas poziva na korizmeno prikupljanje preostalih i neiskorištenih lijekova. Poklonite lijekove koji Vam više nisu potrebni. Time ćete pomoći mnogim bolesnicima koji su možda čak u Vašoj ulici ili u gradu. Po državnom zakonu svi se lijekovi kojima je istekao rok valjanosti moraju odložiti u specijalne kutije za stare lijekove koje se nalaze u svakoj ljekarni. Liječnici će takve lijekove nakon završetka akcije preuzeti, sortirati i predati onima kojima su najpotrebniji. To važi također i za naočale, slušne aparate, te aparate za mjerenje tlaka. Lijekove i medicinske predmete možete ostaviti u košarice koje se nalaze kod oltara sv. Antuna i u kapeli Majke Božje kod krstionice.

7. U srijedu, 17. veljače 2016. je susret volontera župnoga Caritasa poslije večernje mise.

8. Na izlazu iz crkve možete uzeti korizmene kutijice za prikupljanje dobrotvornih priloga, te kroz vrijeme korizme izdvajati za potrebe župnoga Caritasa.

9. Korizmeni križni put je petkom i nedjeljom u 17,30 sati, prije večernje mise.

10. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe.

11. Tisak: ZVONA – naš župni list, Glas Koncila i ostali glasnici…