2. KORIZMENA NEDJELJA

2. korizmena nedjeljaSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. KATEDRA SV. PETRA, apostola
• U. – Sv. Polikarp
• S. – Sv. Sergije I.
• Č. – Sv. Donat Zadarski
• P. – Sv. Aleksandar
• S. – Sv. Gabrijel od Žalosne Gospe

SLJEDEĆA NEDJELJA JE TREĆA KORIZMENA NEDJELJA.

1. Danas nakon svete mise u 9,00 sati je susret roditelja drugih razreda u župnoj dvorani.

2. Svake srijede prije večernje svete mise čitati će se duhovna razmatranja Evanđelja po Luki, a prije svake mise moliti će se molitva pape Franje za godinu milosrđa.

3. U trgovini BETEX-u uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu staviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

4. Ovaj tjedan započinje po jedanaesti puta akcija Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, pod motom „Budite jednodušni, puni suosjećanja i bratske ljubavi, milosrdni, ponizni! (1Pt 3,8). Molimo zajedno, ali i prikupljamo milodare. Sljedeće, 3. korizmene nedjelje milostinju koju ćemo skupiti namijeniti ćemo za pomoć najugroženijim stanovnicima BIH.

5. U utorak, 23. veljače 2016. u 19,00 sati u Domu Matice hrvatske biti će predstavljanje romana Alena Sambolca „Bitka“. Predstavljanje romana je dio programa obilježavanja 450. obljetnice Sigetskoga boja.

6. Župni Caritas poziva na korizmeno prikupljanje preostalih i neiskorištenih lijekova. Poklonite lijekove koji Vam više nisu potrebni. Time ćete pomoći mnogim bolesnicima koji su možda čak u Vašoj ulici ili u gradu. Po državnom zakonu svi se lijekovi kojima je istekao rok valjanosti moraju odložiti u specijalne kutije za stare lijekove koje se nalaze u svakoj ljekarni. Liječnici će takve lijekove nakon završetka akcije preuzeti, sortirati i predati onima kojima su najpotrebniji. To važi također i za naočale, slušne aparate, te aparate za mjerenje tlaka. Lijekove i medicinske predmete možete ostaviti u košarice koje se nalaze kod oltara sv. Antuna i u kapeli Majke Božje kod krstionice.

7. Na izlazu iz crkve možete uzeti korizmene kutijice za prikupljanje dobrotvornih priloga, te kroz vrijeme korizme izdvajati za potrebe župnoga Caritasa.

8. Korizmeni križni put je petkom i nedjeljom u 17,30 sati, prije večernje mise.

9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe.

10. Tisak: ZVONA – naš župni list, Glas Koncila i ostali glasnici…