3. KORIZMENA NEDJELJA

krizni putSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Osvald
• U. – Sv. Albin
• S. – Sv. Janja Praška
• Č. – Sv. Kunigunda
• P. – Sv. Kazimir
• S. – Sv. Ivan Josip od Križa

SLJEDEĆA NEDJELJA JE ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA.

1. Danas, na treću korizmenu nedjelju održava se po jedanaesti puta akcija Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, pod motom „Budite jednodušni, puni suosjećanja i bratske ljubavi, milosrdni, ponizni! (1Pt 3,8). Današnju milostinju koju ćemo skupiti namijeniti ćemo za pomoć najugroženijim stanovnicima BIH. Svoj dar možete ostaviti na izlazu iz crkve.

2. U četvrtak je župni vjeronauk za 7. razrede u 14,00 sati, a u petak za 2. razrede u 16,00 sati.

3. U subotu, 5. ožujka je Križni put naših župa. Križni put započinje u župnoj crkvi sv. Nikole, biskupa u 9,00 sati sa sv. Misom. Zatim kreće kroz župe Pribislavec i Ivanovec te završava u crkvi sv. Antuna – Čakovec Jug.

4. 16. križni put mladih Varaždinske biskupije pod motom „…i vi budite sveti!“ biti će subota i nedjelja, 12. i 13. ožujka 2016. godine. Polazak je od župne crkve u Sv. Martinu na Muri, noćenje u Murskom Središću, a završetak u crkvi sv. Martina u Podturnu. Prijaviti se možete u župnom uredu do 7. ožujka.

5. U trgovini BETEX-u uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu staviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

6. Sljedeću nedjelju, 06. ožujka 2016. je skupština FSR-a u 16,30 sati. Ako netko osjeća poziv za Franjevački svjetovni red pozivamo da se prijavi u župnom uredu.

7. Župni Caritas poziva na korizmeno prikupljanje preostalih i neiskorištenih lijekova. Poklonite lijekove koji Vam više nisu potrebni. To važi također i za naočale, slušne aparate, te aparate za mjerenje tlaka. Lijekove i medicinske predmete možete ostaviti u košarice koje se nalaze kod oltara sv. Antuna i u kapeli Majke Božje kod krstionice.

8. Na izlazu iz crkve možete uzeti korizmene kutijice za prikupljanje dobrotvornih priloga, te kroz vrijeme korizme izdvajati za potrebe župnoga Caritasa.

9. Župa sv. Nikole, biskupa u organizira hodočašće u Poljsku: Putovima sv. Ivana Pavla II., pape. Vrijeme hodočašća je od 08. do 12. lipnja 2016., a cijena puta je 1.550,00 kuna. Prijave u župnom uredu sv. Nikole, biskupa uz akontaciju od 500,00 kuna.

10. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe.

11. Tisak: ZVONA – naš župni list, Glas Koncila i ostali glasnici…