4. KORIZMENA NEDJELJA

2013-03-08-4-ned-kor[1]Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Perpetua i Felicita
• U. – Sv. Ivan od Boga
• S. – Sv. Franciska Rimska
• Č. – Sv. Četrdeset mučenika
• P. – Sv. Konstantin
• S. – Sv. Fina

SLJEDEĆA NEDJELJA JE PETA KORIZMENA NEDJELJA.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za
sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.

2. Danas je skupština FSR-a u 16,30 sati. Ako netko osjeća poziv za Franjevački svjetovni Red pozivamo da se prijavi u župnom uredu.

3. 16. križni put mladih Varaždinske biskupije pod motom „…i vi budite sveti!“ biti će u subotu i nedjelju, 12. i 13. ožujka 2016. godine. Polazak je od župne crkve u Sv. Martinu na Muri, noćenje u Murskom Središću, a završetak u crkvi sv. Martina u Podturnu. Prijaviti se možete u župnom uredu do 7. ožujka.

4. Slijedeća, 5. korizmena nedjelja je „Nedjelja Caritasa“. Milostinja slijedeće nedjelje namijenjena je potrebama Caritasa.

5. U trgovini BETEX-u uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu staviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

6. Župni Caritas poziva na korizmeno prikupljanje preostalih i neiskorištenih lijekova. Poklonite lijekove koji Vam više nisu potrebni. To važi također i za naočale, slušne aparate, te aparate za mjerenje tlaka. Lijekove i medicinske predmete možete ostaviti u košarice koje se nalaze kod oltara sv. Antuna i u kapeli Majke Božje kod krstionice.

6. Na izlazu iz crkve možete uzeti korizmene kutijice za prikupljanje dobrotvornih priloga, te kroz vrijeme korizme izdvajati za potrebe župnoga Caritasa.

8. Korizmeni križni put je petkom i nedjeljom u 17,30 sati, prije večernje mise.

9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe.

10. Tisak: ZVONA – naš župni list, Glas Koncila i ostali glasnici…