4. uskrsna nedjelja – nedjelja Dobrog pastira

dobri pastirSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Bl. Ozana Kotorska, djevica
• U. – Sv. Petar Chanel
• S. – SV. KATARINA SIJENSKA, djevica i crkvena naučiteljica
• Č. – Sv. Pio V., papa
• P. – Sv. Josip Radnik
• S. – Sv. Atanazije, biskup i crkveni naučitelj

Sljedeća nedjelja je PETA USKRSNA NEDJELJA.

1. Danas je 4. Uskrsna Nedjelja ili Nedjelja Dobrog Pastira. To je 52. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja. Budimo ustrajni molitelji na tu važnu nakanu Crkve. Na izlazu iz crkve možete ostaviti dobrovoljni prilog za sjemenište.

2. U novome broju Glasa Koncila izašla je reportaža – duplerica o našoj župi. Stoga uzmite – kupite novi broj Glasa Koncila koji će Vam ostati lijepa uspomena.

3. Sutra, u ponedjeljak 27. travnja 2015. u 19,30 sati je susret roditelja krizmanika. To je dogovor za slavlje svete Potvrde koje će biti u subotu 09.05.2015. u 11,00 sati. Djelitelj svete Potvrde biti će mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski. Molimo roditelje da obvezno dođu na ovaj susret ako žele da im dijete pristupi sakramentu svete Potvrde.

4. U utorak, 28. travnja 2015. u 19,30 sati je susret ovogodišnjih kandidata za primanje sakramenta sv. Potvrde sa delegatom varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka, preč. Vladimirom Kolarićem, dekanom čakovečkog dekanata. Biti će to susret u molitvi, te kroz zajednički razgovor (ispit znanja u slobodnom prijevodu) krizmanika i delegata. Obvezni su doći svi krizmanici.

5. Sljedeće nedjelje, 03. svibnja 2015. poslije svete mise u 9,00 sati biti će susret roditelja prvopričesnika i dogovor za slavlje Prve Pričesti koja će biti u nedjelju 17. svibnja 2015. u 11 sati. Susret je obvezan za sve roditelje koji žele da im dijete pristupi prvoj Pričesti.

5. Kroz mjesec svibanj su svibanjske pobožnosti uz večernju misu: u 18,30 sati je zajednička molitva krunice i litanije Majke Božje, a u 19,00 sati je večernja sv. misa.

6. Molili bi hodočasnike koji idu na hodočašće DOČEK PAPE FRANJE U SARAJEVO I MEĐUGORJE od 05.-07. lipnja 2015. godine da potvrde svoju prijavu i uplate hodočašće. Treba se prijaviti Uredu za prijavu i registraciju vjernika u Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije.

6. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

7. Tisak: G. Koncila, Nova ZVONA, MAK, GRATIS – Doktrinalna nota – o nekim pitanjima vezanim uz sudjelovanje katolika u političkom životu, odobreno od pape Ivana Pavla II. i ostali glasnici…