4. korizmena nedjelja

druisusretobitelji-logoSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Herbert
• U. – Sv. Patrik
• S. – Sv. Ćiril Jeruzalemski
• Č. – Sv. JOSIP, zaručnik Bl. Dj. Marije
• P. – Sv. Narcis i sv. Afra
• S. – Sv. Serapion

SLJEDEĆA NEDJELJA JE PETA KORIZMENA NEDJELJA.

1. U utorak, 17. ožujka 2015. započinje PRVI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Pobožnost Trinaest utoraka redovito se obavlja zajednički kao duhovna priprava za blagdan svetog Antuna. Utorak je posvećen svetom Antunu, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi Sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku. Utoraka je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma Antunovog preminuća – odakle i nabrajanje trinaest milosti u poznatoj pjesmi “Ak’ čudesa tražiš” što ih Bog dijeli vjernicima po njegovu zagovoru. MOLIMO, ZAHVALIMO I ZAGOVORIMO SE SV. ANTUNU.

2. U četvrtak, 19. ožujka 2015. godine je blagdan sv. Josipa, zaručnika Bl. Dj. Marije. Svete mise su u 7,00; 9,00 i 18,00 sati.

3. Sljedeći tjedan pohoditi ćemo Vaše starije i bolesne za sakramente ispovijedi i pričesti. Ako ima onih koji nisu prijavljeni, a žele da ih se pohodi, možete ih upisati u župnom uredu.

4. DRUGI NACIONALNI SUSRET HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI biti će na Trsatu u nedjelju 19.04.2015. godine. Pripremni susret u našoj župi prema predviđenim temama za obitelji biti će još 21.03.2015. (subota) iza svete mise u 18,30 sati. Također, pozivamo sve vjernike na susret na Trsat. Cijena hodočašća je 120,00 KN.

5. U trgovini BETEX-u uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu staviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi.

6. Naša župa organira hodočašće DOČEK PAPE FRANJE U SARAJEVO I MEĐUGORJE od 05.-07. lipnja 2015. godine. Voditelj hodočašća je fra Tomislav Božiček. Cijena hodočašća po osobi: 580,00 kn.

7. Franjevački samostan Čakovec, župa sv. Nikole, biskupa organizira hodočašće u Lurd od 21. – 27. 06. 2015. godine. Cijena: 2.650,00 kn.

8. Molimo sve vjernike za pomoć pri obnovi i održavanju župnih objekata naše župe. Svoje priloge prema svojim mogućnostima možete dati u župnom uredu ili uzeti uplatnicu te uplatiti na župni žiro račun. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe.

9. Pozivamo mlade naše župe, osobito srednjoškolce i studente na susret za mlade koji je petkom u 20,00 sati.

10. Tisak: Nova ZVONA – naš župni list, Glas Koncila i ostali glasnici.