Susret Djela Marijina – Pokreta fokolara u našoj župi

 fokolar.hr-pokret-fokolar-hr-245[1]U subotu, 14. ožujka 2015. u prostorijama naše župe održan je susret koji su organizirali članovi Pokreta fokolara Varaždinske biskupije.
Njime je ujedno obilježena 7. obljetnica preminuća utemeljiteljice Chiare Lubich. Početak godine, bio je od posebnog značenja za Pokret fokolara, zbog pokretanja postupka njezine beatifikacije i kanonizacije.
Na njezinoj bogatoj duhovnoj baštini danas se nadahnjuju mnogi ljudi širom svijeta, različitih vjerskih i nevjerskih uvjerenja i pokreću mnoge inicijative na najrazličitijim područjima: međureligijski dijalog, pedagogija i odgoj, ekonomija zajedništva i gospodarstvo, pravo i politika, kultura i sport, dijalog među kulturama…
Teme susreta bile su: Chiara – život i postupak beatifikacije; Riječ za život (za mjesec ožujak “Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom.“(Mk 8,34); Osobna iskustva življenja evanđelja u svakodnevnom životu; Bratstvo u politici; Euharistija – kako je promišljaju i nastoje produbiti članovi Pokreta fokolara tijekom ove godine.Izlaganjima se htjelo naznačiti bogatstvo karizme koju je Bog povjerio Chiari za naše vrijeme.


Susret je završio zajedničkim misnim slavljem koje je predvodio župnik fra Tomislav Božiček uz nadahnutu homiliju o vrijednosti Chiarinog života za cijelu crkvu. Misno slavlje, svojom je pjesmom obogatio Zbor mladih iz Kneginca.

Vlatka Železnjak

DVORANA2ZBOR_PJEVA