3. korizmena nedjelja

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Franciska Rimska
• U. – Sv. Četrdeset mučenika
• S. – Sv. Konstantin
• Č. – Sv. Fina
• P. – Sv. Eufrazija
• S. – Sv. Matilda
SLJEDEĆA NEDJELJA JE ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA.

1. Danas nakon svete mise u 9,00 sati je susret roditelja drugih razreda u župnoj dvorani.

2. Danas započinje po deveti puta akcija hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“. Svoj dar možete ostaviti na izlazu iz crkve ili u župni ured.

3. U utorak, 10. ožujka 2015. nakon večernje mise je susret članova biblijske zajednice i svih naših liturgičara – čitača. Molimo sve članove da se odazovu na susret.

4. U subotu, 14. ožujka 2015. u Mariji Bistrici je Nacionalni susret redovnika, redovnica i Bogu posvećenih laika, kao i laika povezanih s redovničkim zajednicama preko svjetovnih redova. Središnje Euharistijsko slavlje predvoditi će uzoriti Kardinal Josip Bozanić sa hrvatskim nad/biskupima u 11 sati. Pred program počinje u 10 sati. Križni put je u 15 sati.

5. DRUGI NACIONALNI SUSRET HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI biti će na Trsatu u nedjelju 19.04.2015. godine. Pripremni susreti u našoj župi prema predviđenim temama za obitelji biti će još 21.03.2015. (subota) iza svete mise u 18,30 sati. Pozivamo sve obitelji da se uključe u pripremu kao i na odlazak na susret na Trsat.

6. U trgovini BETEX-u uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu staviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi.

7. Naša župa organira hodočašće DOČEK PAPE FRANJE U SARAJEVO I MEĐUGORJE od 05.-07. lipnja 2015. godine. Cijena uključuje: prijevoz autobusom, smještaj na bazi jednog punog pansiona (večera, noćenje, doručak, ručak) u Međugorju. pratnju i troškove organizacije i realizacije programa. Voditelj hodočašća: fra Tomislav Božiček. Cijena hodočašća po osobi: 580,00 kn.

8. Franjevački samostan Čakovec, župa sv. Nikole, biskupa organizira hodočašće u Lurd od 21. – 27. 06. 2015. godine. Cijena: 2.650,00 kn.

9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe.

10. Tisak: ZVONA – naš župni list, Glas Koncila i ostali glasnici…