34. NEDJELJA KROZ GODINU – ISUS KRIST KRALJ SVEGA STVORENJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – Sv. Leonardo Poromauricijski, prezbiter
U. – Sv. Franjo Antun Fasani, prezbiter
S. – Sv. Jakov Markijski, prezbiter
Č. – SVI SVETI FRANJEVAČKOG REDA
P. – SV. ANDRIJA APOSTOL
S. – Sv. Eligije

Sljedeća nedjelja je PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA.

1. Otvorena je XII. AUKCIJA DAROVANIH SLIKA pod nazivom „BOŽIĆNA PRIČA“ koju možete pogledati poslije mise u župnoj dvorani. Sve izložene radove dobili smo od raznih umjetnika, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda – mapa Božićna priča, Likovnog udruženja Čakovec i iz obiteljskih zbirki. Župa sv. Antuna obilježava 20. obljetnicu od osnutka pod motom „GRADIMO ŽIVU CRKVU“. Prihod od prodanih slika namijenjen je za gradnju i obnovu pilova Župe sv. Antuna. Također u ovom vremenskom razdoblju bit će i niz kulturnih, humanitarnih, društvenih, sadržaja koji će se održati u sklopu naše župne zajednice. Izložba se može pogledati u poslijepodnevnim satima sve do aukcije koja će biti 29. 11. 2018. u 19,oo sati.

2. Sljedeće nedjelje, 2. prosinca 2018. pod svetom misom u 9,oo sati je predstavljanje pripravnika za sakrament prve svete pričesti župnoj zajednici.

3. Sljedeće subote, 1. prosinca 2018., uvečer u 18,oo sati je pred našom crkvom paljenje PRVE svijeće na adventskom vijencu. Nastupiti će župni zbor iz Mačkovca.

4. Župni Caritas poziva sve osamdesetgodišnjake, osobe koje su rođene 1938. godine, ali i sve starije osobe, kao i one koji su bili prošle godine, na svetu misu na Nedjelju Caritasa 16. prosinca 2018. godine u 11,oo sati. Na svetoj misi ćemo svi zajedno zahvaliti dragom Bogu na njihovim lijepim godinama. Ukoliko niste u mogućnosti osigurati vlastiti prijevoz, javite se u župni ured.

5. Prigodni program i susret djece sa svetim Nikolom uz prigodno darivanje za najmlađe je u srijedu, 5. prosinca 2018. u 17,oo sati. Roditelji mogu svoju djecu, od najmanjih pa do 3. razreda uključivo, prijaviti u župnom uredu uz novčani prilog po 20,oo kuna.

6. Svete mise za sljedeću, 2019. godinu možete predbilježiti u župnom uredu
7. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti kalendare za narednu 2019. godinu.

8. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

9. Danas poslije večernje mise, u dvorani Katoličkog doma održati će se promocija zbirke pjesama hrvatskog branitelja iz Bogdanovaca, Marijana Almaša.
10. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

11. Tisak: nova ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK…