33. NEDJELJA KROZ GODINU – 2. SVJETSKI DAN SIROMAŠNIH

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – Sv. Janja Asiška, djevica
U. – Sv. Edmund
S. – Prikazanje Blažene Djevice Marije
Č. – Sv. Cecilija, djevica i mučenica
P. – Sv. Klement Rimski, papa i mučenik
S. – Sv. Andrija Dung-Lac i 117 vijetnamskih mučenika

Sljedeća nedjelja je SVETKOVINA KRISTA KRALJA – 34. NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Danas nakon dječje mise u 9,oo sati biti će župni susret 1. i 2. razreda i njihovih obitelji.

2. Danas obilježavamo 2. SVJETSKI DAN SIROMAŠNIH koji je ustanovio papa Franjo, pozivajući time čitavu kršćansku zajednicu da pruži ruku siromasima, slabima, potrebitima, muškarcima i ženama čije se dostojanstvo gazi.

3. Danas, je DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA. Pozivamo Vas da u znak sjećanja na herojski grad Vukovar (18.11.1991.) upalimo svijeće i pomolimo se za sve žrtve Vukovara i naše Domovine Hrvatske.

4. Otvorena je XII. AUKCIJA DAROVANIH SLIKA pod nazivom „BOŽIĆNA PRIČA“ koju možete pogledati poslije mise u župnoj dvorani. Sve izložene radove dobili smo od raznih umjetnika, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda – mapa Božićna priča, Likovnog udruženja Čakovec i iz obiteljskih zbirki. Župa sv. Antuna obilježava 20. obljetnicu od osnutka pod motom „GRADIMO ŽIVU CRKVU“. Prihod od prodanih slika namijenjen je za gradnju i obnovu pilova Župe sv. Antuna. Također u ovom vremenskom razdoblju bit će i niz kulturnih, humanitarnih, društvenih, sadržaja koji će se održati u sklopu naše župne zajednice. Izložba se može pogledati u poslijepodnevnim satima od danas, nedjelje, 18. 11. 2018. sve do aukcije koja će biti 29. 11. 2018. u 19,oo sati.

5. U četvrtak, 22. studenoga 2018. je blagdan sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i pjevača. Našim pjevačima: DJEČJEM ZBORU I MJEŠOVITOM ŽUPNOM ZBORU zahvaljujemo za predvođenje crkvenoga liturgijskoga pjevanja, osobito njihovim voditeljima, te ih molimo za ustrajnost. Pozivamo i ostale vjernike; djecu, mlade i odrasle da se uključe u ove zajednice. Sveta misa za pjevače je u 18,oo sati.

6. U subotu, 24. studenoga 2018. u 19,oo sati biti će predstavljanje Udruge žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU. O udrugi će govoriti: ALMENKA BALENOVIĆ, predsjednica Udruge i LJILJANA VUKOTA, glavna tajnica i voditeljica Centra za psihološku pomoć Udruge “SVE za NJU”. Srdačno Vas pozivamo i veselimo se Vašem dolasku.

7. Sljedeće nedjelje, 25. studenoga 2018. pod svetom misom u 9,oo sati je predstavljanje pripravnika za sakrament Potvrde župnoj zajednici.

8. Župni Caritas poziva sve osamdesetgodišnjake, osobe koje su rođene 1938. godine, ali i sve starije osobe, kao i one koji su bili prošle godine, na svetu misu na Nedjelju Caritasa 16. prosinca 2018. godine u 11,oo sati. Na svetoj misi ćemo svi zajedno zahvaliti dragom Bogu na njihovim lijepim godinama. Ukoliko niste u mogućnosti osigurati vlastiti prijevoz, javite se u župni ured.

9. Prigodni program i susret djece sa svetim Nikolom uz prigodno darivanje za najmlađe je u srijedu, 5. prosinca 2018. u 17,oo sati. Roditelji mogu svoju djecu, od najmanjih pa do 3. razreda uključivo, prijaviti u župnom uredu uz novčani prilog po 20,oo kuna.

10. Svete mise za sljedeću, 2019. godinu možete predbilježiti u župnom uredu

11. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti kalendare za narednu 2019. godinu.

12. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

13. Sljedeće nedjelje, 25. studenoga poslije večernje mise, u dvorani Katoličkog doma održati će se promocija zbirke pjesama hrvatskog branitelja iz Bogdanovaca, Marijana Almaša.

14. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

15. Tisak: nova ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK…