1. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – Sv. Franjo Ksaverski, prezbiter
U. – Sv. Barbara, djevica i mučenica
S. – Sv. Saba
Č. – Sv. Nikola, biskup
P. – Sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj
S. – BEZGREŠNO ZAČEĆE BL. DJ. MARIJE

Sljedeća nedjelja je DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu prosincu. Molimo za svećenička i redovnička zvanja. Svoj dar za sjemenište možete ostaviti pri izlazu iz crkve. Hvala Vam na Vašoj dobroti.

2. Danas pod svetom misom u 9,oo sati je predstavljanje pripravnika za sakrament prve svete pričesti župnoj zajednici.

2. Danas je susret FSR-a u 16,oo sati.

3. Kroz vrijeme došašća mise zornice su u 6,oo sati, svakim danom, osim nedjelje. Sljedeće subote, 8. prosinca 2018., uvečer u 18,oo sati je pred našom crkvom paljenje DRUGE svijeće na adventskom vijencu. Tom prigodom će poslije mise nastupiti Pjevački zbor dr. Vinka Žganca, Vratišinec.

4. Župni Caritas poziva sve osamdesetgodišnjake, osobe koje su rođene 1938. godine, ali i sve starije osobe, kao i one koji su bili prošle godine, na svetu misu na Nedjelju Caritasa 16. prosinca 2018. godine u 11,oo sati.

5. Prigodni program i susret djece sa svetim Nikolom uz prigodno darivanje za najmlađe je u srijedu, 5. prosinca 2018. u 17,oo sati. Roditelji mogu svoju djecu, od najmanjih pa do 3. razreda uključivo, prijaviti još samo danas u župnom uredu uz novčani prilog po 20,oo kuna.

6. U subotu, 8. prosinca je svetkovina BEZGREŠNOG ZAČEĆA BL. DJ. MARIJE. Svete mise su u: 6,oo; 9,oo i 18,oo sati.

3. Sljedeće nedjelje, 18. prosinca nakon dječje mise u 9,oo sati biti će župni susret 1. i 2. razreda i njihovih obitelji.

3. Sljedeći ponedjeljak, 10. prosinca 2018. je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u vjeronaučnoj dvorani s početkom u 18,3o sati. Molili bi župne vijećnike da uzmu pozivnice u sakristiji.

7. U srijedu, 12. prosinca od 9,oo – 12,oo sati je pohod bolesnih i starijih osoba. Molimo ukućane da prijave bolesnike i starije osobe koji ne mogu doći u crkvu da ih posjetimo te da se za Božić ispovijede i pričeste.

8. Kao župna zajednica i ovoga Božića želimo pomoći onim najpotrebnijima. Hranu, prehrambene proizvode, kućne i ostale potrepštine možete donijeti u radno vrijeme župnog ureda koje će se za Božić podijeliti siromašnijim članovima naše župne zajednice. U trgovini METSS se uz blagajnu nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi.

9. Na stoliću pokraj tiska možete uzeti Caritasove kutijice te kroz došašće prikupljati svoje obiteljske priloge za potrebe župnog Caritasa.

10. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

11. Tisak: ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK…