2. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – Sv. Miltijad
U. – Sv. Damaz, papa
S. – Sv. Ivana Franciska de Chantal, redovnica
Č. – Sv. Lucija, djevica i mučenica
P. – Sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj
S. – Bl. Drinske mučenice, Liturgija kvatri

Sljedeća nedjelja je TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA – NEDJELJA CARITASA.

1. Danas nakon dječje mise u 9,oo sati biti će župni susret 1. i 2. razreda i njihovih obitelji.

2. Sutra, u ponedjeljak, 10. prosinca 2018. je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u vjeronaučnoj dvorani s početkom u 18,3o sati. Molili bi župne vijećnike da uzmu pozivnice u sakristiji.

3. Ovaj tjedan je zimski kvatreni tjedan u kojem su kršćani pozvani na intenzivniju molitvu te djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvaljivanju za Božja dobročinstva. Tjedan završava liturgijom kvatri u subotu, 15. prosinca.

4. U utorak, 11. prosinca 2018. je predbožićna duhova obnova. Od 17,3o-18,oo – priprema i mogućnost za ispovijed; 18,oo-misno slavlje; 18,45–duhovni nagovor fra Stanka Belobrajdića.

5. U srijedu, 12. prosinca od 9,oo – 12,oo sati je pohod bolesnih i starijih osoba. Molimo ukućane da prijave bolesnike i starije osobe koji ne mogu doći u crkvu da ih posjetimo te da se za Božić ispovijede i pričeste.

6. U srijedu, 12. prosinca poslije večernje svete mise je susret čitača.

7. Sljedeća nedjelja je Nedjelja Caritasa. Skupljaju se prilozi za potrebne i siromašne.To je prigoda da svojim milodarima podupremo župni, biskupijski i nacionalni Caritas i pokažemo zajedništvo s našim obiteljima koje trpe razne oskudice. Caritas naše župe organizira u Nedjelju Caritasa akciju prodaje kolača, kako bi se prikupila sredstva za pomoć najpotrebenijima naše župe. Molimo sve naše domaćice koje se žele uključiti u našu akciju da svoje kolače mogu donijeti u u petak i subotu, 14. i 15. prosinca 2018. u župni klub.

8. Župni Caritas poziva sve osamdesetgodišnjake, osobe koje su rođene 1938. godine, ali i sve starije osobe, kao i one koji su bili prošle godine, na svetu misu na Nedjelju Caritasa 16. prosinca 2018. godine u 11,oo sati.

9. Sljedeće nedjelje, 16. prosinca nakon dječje mise u 9,oo sati biti će župni susret 4, 5, 6, i 7. razreda i njihovih obitelji.
10. Kroz vrijeme došašća mise zornice su u 6,oo sati, svakim danom, osim nedjelje. Sljedeće subote, 8. prosinca 2018., uvečer u 18,oo sati je pred našom crkvom paljenje TREĆE svijeće na adventskom vijencu. Tom prigodom će nastupiti naš zbor sv. Antuna.

11. Kao župna zajednica i ovoga Božića želimo pomoći onim najpotrebnijima. Hranu, prehrambene proizvode, kućne i ostale potrepštine možete donijeti u radno vrijeme župnog ureda koje će se za Božić podijeliti siromašnijim članovima naše župne zajednice. U trgovini METSS se uz blagajnu nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi.

12. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom. Molimo nove obitelji u našoj župi da se jave u Župni ured i prijave se za Blagoslov obitelji te da si otvore Obiteljski karton i preuzmu svoju Obiteljsku knjižicu.

13. Tisak: ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK…