3. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – Sv. Lazar
U. – Sv. Gracijan
S. – Bl. Urban V., papa
Č. – Sv. Eugen i Makarije
P. – Sv. Petar Kanizije
S. – Sv. Franciska Cabrini

Sljedeća nedjelja je ČETVRTA NEDJELJA DOŠAŠĆA.

1. Danas je Nedjelja Caritasa. Skupljaju se prilozi za potrebne i siromašne.To je prigoda da svojim milodarima pomognemo u svojim mogućnostima naš župni, biskupijski i nacionalni Caritas i pokažemo zajedništvo s našim obiteljima koje trpe razne oskudice. Naš župni Caritas danas ima akciju prodaje kolača, kako bi se prikupila sredstva za pomoć najpotrebenijima naše župe. Svoj prilog možete dati na izlazu iz crkve. Hvala Vam na Vašoj dobroti.

2. Sutra, u ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine je naša Župna božićna ispovijed. Ispovijed počinje u 9,oo sati ujutro, te je sveta misa. Poslijepodne ispovijed počinje u 17,3o sati.

3. U trgovini METSS se uz blagajnu nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice. Hranu, prehrambene proizvode, kućne i ostale potrepštine možete donijeti u radno vrijeme župnog ureda.

4. I ove godine dolazi Betlehemsko svjetlo mira u našu župu. Na večernjim misama, kao i poslije misa zornica, vjernici će Betlehemsko svjetlo moći ponijeti u svoje domove. Prilagođeni lampioni i fenjeri se mogu nabaviti u suvenirnici. U danima uoči Božića ponesimo Betlehemsko svjetlo u svoje domove sa željom da donese mir i blagostanje.

5. Sljedeće nedjelje možete donijeti Caritasove kutijice i u procesiji kada je PRINOS DAROVA staviti ćemo svoje kutijice ispred oltara kao žrtvu i odricanje tijekom Došašća.

6. Kroz vrijeme došašća mise zornice su u 6,oo sati, svakim danom, osim nedjelje. Sljedeće subote, 22. prosinca 2018., uvečer u 18,oo sati je pred našom crkvom paljenje ČETVRTE svijeće na adventskom vijencu. Poslije mise je glazbeni koncert Srednje škole Čakovec.

7. Naša Župa organizira od 26. – 28. travnja 2019. godine hodočašće – IN MEMORIAM P. IVAN LONČAR – u znak sjećanja na fra Ivana Lončara – graditelja naše crkve – u povodu 20. godina od osnutka naše Župe. Hodočastilo bi se u Ilok na njegovo grobno mjesto te bi u iločkoj crkvi sv. Ivana Kapistrana imali misu za p. Ivana. Pri tom bismo hodočastili u grad heroj Vukovar, Borovo Naselje, Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu te posjetili Kopački rit, naše hrvate u Subotici, grad Osijek i Đakovo. Cijena hodočašća je 1.050,oo kuna. Akontacija je 500,oo kuna, a ostatak novca se može uplaćivati do 20.03.2019. Letak o hodočašću možete uzeti na stoliću za tisak.

8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom. Molimo nove obitelji u našoj župi da se jave u Župni ured i prijave se za Blagoslov obitelji te da si otvore Obiteljski karton i preuzmu svoju Obiteljsku knjižicu.

9. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti naše župne kalendare za narednu 2019. godinu, čestitke, Hrvatski kajkavski kolendar itd…

10. Tisak: nova ZVONA – naš župni list (s rasporedom Blagoslova obitelji i kuća), Glas Koncila, Mali Koncil, letak o rasporedu blagoslova obitelji je na stoliću za tisak – ponesite za sebe i svoje susjede.

11. U subotu, 24. studenoga 2018. naša Župa sv. Antuna Padovanskog imala je predstavljanje Udruge žena oboljelih i liječenih od raka ‘SVE za NJU’. To je udruga koja ima jedina u Hrvatskoj Centar za psihološku pomoć te pruža psihosocijalne, informacijske i logističke podrške ženama oboljelima od bilo koje vrste raka. Naša župljanka Franciska Pongrac ove je godine imala tokom korizme i uskrsnih dana prodajnu likovnu izložbu čija smo sredstva od prodaje slika darovali toj Udruzi. Zahvaljujemo gđi. Franciski Pongrac bez čijega se truda i angažmana ovo ne bi uopće dogodilo.

12. Otvorena je i dalje XII. AUKCIJA DAROVANIH SLIKA pod nazivom „BOŽIĆNA PRIČA“. Naša Župa obilježava 20. obljetnicu od osnutka pod motom „GRADIMO ŽIVU CRKVU“. Prihod od prodanih slika namijenjen je za gradnju i obnovu pilova Župe sv. Antuna te za kulturne, humanitarne i društvene sadržaje koji će se održati u sklopu naše župne zajednice. Na samoj javnoj aukciji darovanih slika koja je bila 29. studenoga 2018. godine u 19,oo sati mogli su svi ljudi kao i svih godina prisustvovati i sudjelovati. Na kraju aukcije prikupljeni novčani iznos javno je objavljen. Zahvaljujemo svim dobrim ljudima koji su donirali svoje slike te svim ljudima koji su pomogli oko postavljanje izložbe. Također, zahvaljujemo svima koje su prepoznali ovu aukciju kao važan projekt naše Župe te donirali svoj novac. Ostalo je dosta slika, slike možete pogledati u našoj dvorani i uzeti kao božićni poklon ili pomoći na neki drugi način.