30. nedjelja kroz godinu

svi sveti
Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Dimitrije Srijemski
• U. – Sv. Frumencije
• S. – SV. ŠIMUN I JUDA TADEJ, apostoli
• Č. – Sv. Hermelinda
• P. – Sv. German
• S. – Sv. Alfonz Rodriguez

Sljedeća nedjelja je svetkovina SVI SVETI (31. NEDJELJA KROZ GODINU)

1. U ponedjeljak, 26. listopada 2015. je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u 18,30 sati.

2. U nedjelju, 1. studenoga je svetkovina SVI SVETI. Mise su nedjeljnim rasporedom. Sveta misa za sve naše pokojne na groblju kod mrtvačnice u Čakovcu je u 15,00 sati.

3. Na blagdan SVIH SVETIH i DUŠNI DAN vjernici mogu dobiti POTPUNI OPROST, koji se može namijeniti samo za pokojne. Da se dobije potpuni oprost potrebno je: pohoditi crkvu u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje, primiti sv. Pričest i ispovijediti se, ako je to potrebno, te izmoliti molitvu na nakanu Sv. Oca Pape. Taj se oprost dobiva od podneva 31. listopada, pa do ponoći 2. studenoga. Vjernici koji pobožno pohode groblje, te se makar u duhu pomole za vjerne pokojne, dobivaju oprost koji mogu namijeniti samo za duše u čistilištu.

4. Caritas Varaždinske biskupije Vas poziva da kupnjom lampaša za grobove pokojnih (10 kn) činite dobro onima kojima je Vaša pomoć najpotrebnija. Ova Caritasova akcija se zove „OVA SVIJEĆA GORI DUŽE“. Možete ih uzeti na izlazu iz crkve u našoj trgovini. U trgovini također, možete uzeti razne duhovne knjige i nabožne predmete.

5. Listopadske pobožnosti su uz večernju misu. Molitva krunice je u 17,30 sati, a sveta misa u 18,00 sati.

6. Od danas je počelo zimsko računanje vremena. Svete mise radnim danom i nedjeljom su ujutro u 7 sati, a navečer u 18 sati.

7. Hvala obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

8 . Tisak: ZVONA – naš župni list, Glas Koncila, Mali Koncil, Brat Franjo…