29. nedjelja kroz godinu – Misijska nedjelja

misijeSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. –  Sv. Petar Alkantarski, prezbiter
• U. – Sv. Vendelin
• S. –  Sv. Uršula i dr.
• Č. – SV. IVAN PAVAO II., papa, utemeljitelj biskupije
• P. – Sv. Ivan Kapistranski, prezbiter
• S. – Sv. Antun Marija Claret, biskup

Sljedeća nedjelja je TRIDESETA NEDJELJA KROZ GODINU

1. Danas je Svjetski dan misija. To je ujedno i Misijska nedjelja kada molimo i darujemo za misijske potrebe Crkve. Darove namjenjujemo za školovanje Indiosa u biskupiji San Ramon u Peruu. Svoj dar za za misije možete ostaviti pri izlazu iz crkve.

2. Danas, u 20,00 sati u našoj crkvi je koncert VARAŽDINSKOG KOMORNOG ORKESTRA. Ulaz je besplatan.

3. U subotu, 24.10. 2015. u 19,30 sati u župnoj dvorani održati će se tribina u povodu Godine posvećenoga života. Tribinu će održati Ana Fruk, OFS; pod temom – „OFS – poziv na značajniju prisutnost u mjesnoj Crkvi i društvenom tkivu zemlje”. Ana Fruk je član Franjevačkog svjetovnog reda (OFS). Od 2014. godine na Generalnom kapitulu OFS-a (Italija) izabrana je u Predsjedništvo Međunarodnog vijeća OFS-a kao vijećnik za Zapadnu i Srednju Europu (za razdoblje 2014. – 2020.) te vrši službu bratskog animatora za Franjevačku mladež (FRAMU).

4. Caritas Varaždinske  biskupije Vas poziva da kupnjom lampaša za grobove pokojnih (10 KN) činite dobro onima kojima je Vaša pomoć najpotrebnija. Ova Caritasova akcija se zove „OVA SVIJEĆA GORI DUŽE“, a pri tom pomažete Caritasovoj pučkoj kuhinji, potrebama invalidne djece, Caritasovoj ljekarni, invalidnim osobama o kojima se skrbi Caritas. Možete ih uzeti na izlazu iz crkve u našoj trgovini. U trgovini također, možete uzeti razne duhovne knjige i nabožne predmete.

5. ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA. U Hrvatskoj, kao i u većini europskih zemalja, posljednjeg vikenda u listopadu, u noći s 24. listopada na 25. listopad, satovi se pomiču jedan sat unatrag i time počinje zimsko računanje vremena. Sljedeće nedjelje večernja sveta misa je u 18,00 sati.

6. Pozivamo roditelje djece od 3. – 8. godine, da svoje dijete uključe u vjersku igraonicu koja će se u našoj crkvi održavati utorkom od 18,45 sati (tj. za vrijeme pobožnosti sv. Antunu i za vrijeme večernje mise). Igraonica je besplatna. Voditejica je gđa. Helga Novak.

7. Listopadske pobožnosti su uz večernju misu. Molitva krunice je u 18,30 sati, a sveta misa u 19,00 sati.

8. Hvala obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

9. Tisak: nova ZVONA – naš župni list, Glas Koncila, Mali Koncil, Brat Franjo…