28. nedjelja kroz godinu – Dan zahvale za Božja dobročinstva

kruh_zivota01Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Serafin, redovnik
• U. – Sv. Eduard
• S. – Sv. Kalist I., papa, mučenik
• Č. – Sv. Terezija Avilska, djevica i crkvena naučiteljica
• P. – Sv. Hedviga, redovnica
• S. – Sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik

Sljedeća nedjelja je DVADESET I DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU

1. Današnja nedjelja je DAN ZAHVALNOSTI ZA BOŽJA DOBROČINSTVA – „Dan kruha“. Na svetim misama zahvaljujemo Bogu za plodove zemlje i ljudskog rada.

2. Caritas Varaždinske biskupije Vas poziva da kupnjom lampaša za grobove pokojnih (10 kn) činite dobro onima kojima je Vaša pomoć najpotrebnija. Ova Caritasova akcija se zove „OVA SVIJEĆA GORI DUŽE“, a pri tom pomažete Caritasovoj pučkoj kuhinji, potrebama invalidne djece, Caritasovoj ljekarni, invalidnim osobama o kojima se skrbi Caritas. Možete ih uzeti na izlazu iz crkve u našoj trgovini. U trgovini također, možete uzeti razne duhovne knjige i nabožne predmete.

3. Sljedeća nedjelja je Misijska nedjelja. Moliti ćemo i darovati po svojim mogućnostima za misije. Darove namjenjujemo za školovanje Indiosa u biskupiji San Ramon u Peruu.

4. Pozivamo roditelje djece od 3. – 8. godine, da svoje dijete uključite u vjersku igraonicu koja će se u našoj crkvi održavati utorkom od 18,45 sati (tj. za vrijeme pobožnosti sv. Antunu i za vrijeme večernje mise). Igraonica je besplatna. Voditejica je gđa. Helga Novak.

5. Sljedeće nedjelje, 18. 10.2015. u 20,00 sati u našoj crkvi je koncert VARAŽDINSKOG KOMORNOG ORKESTRA. Ulaz je besplatan.

6. Listopadske pobožnosti su uz večernju misu. Molitva krunice je u 18,30 sati, a sveta misa u 19,00 sati.

7. Hvala obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

8. Tisak: nova ZVONA – naš župni list, Glas Koncila, Mali Koncil, Brat Franjo…